Resmi Gazete'de milyonları kahreden haber yayınlandı: Sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi!

Resmi Gazete'de milyonları kahreden haber yayınlandı: Sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi!

27 Mayıs Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi. Resmi Gazete'de milyonları kahreden haber yayınlandı: Sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi!

27 Mayıs Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi. Son günlerde sürekli olarak sigaraya ÖTV zammının gündemde olduğu gelişmeler yayınlanırken Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sigara zammı kesinleşti. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise yeni sigara fiyatları ne kadar olacak merak konusu oldu. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

SİGARA VE ALKOLLÜ İÇECEKLERE ÖTV ZAMMI GELDİ!

Alkollü içeceklerde ve sigarada özel tüketim vergisi oranı artırıldı. Bir litre rakıda ÖTV tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Kararıyla sigaradaki ÖTV'ye zam geldi. Paket başına alınan vergi yaklaşık 1,60 TL arttırıldı.Sigarada 0.71 TL olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 TL oldu. Sigaraya gelen ÖTV zammı sonrasında ise yeni fiyatlar ne kadar olacak merak konusu oldu.

ÖTV ZAMMINDAN SONRA SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

27 Mayıs Resmi Gazete kararı ile birlikte sigarada ki ÖTV oranı tekrar arttırıldı. Temmuz ayında ciddi bir ÖTV artışının gelmesi beklenirken gelen haber sonrasında ise paket başına alınan vergi oranı 1,60 TL oranında arttırıma gitti.

Buna göre ise sigaralara en az 2 TL zam gelmesi bekleniyor. Gelecek zam sonrasında ise yeni fiyatların tahmini olarak aşağıda ki tabloda ki gibi olması bekleniyor.

Parliament Night Blue Kısa Fiyatı31,50 TL
Parliament Midnight Blue Fiyatı30,50 TL
Muratti Fiyatı29,00 TL
Muratti Blu Fiyatı28,00 TL
Lark Fiyatı28,00 TL
Camel Slender Fiyatı27,50 TL
Camel Fiyatı28,00 TL
Winston Fiyatı29,00 TL
Kent Switch Fiyatı28,00 TL
Kent Dark Blue Fiyatı28,00 TL
Kent Dark Blue Long Fiyatı28,00 TL
Kent D Range Blue Fiyatı28,00 TL

ÖTV ZAMMI SONRASI ALKOL FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Kararına göre alkollü içeceklere ÖTV zammı yapıldı. 70'lik rakıya 45 TL ÖTV zammı geldi.

Gelen bilgiler doğrultusunda ise alkol fiyatlarında ki zam oranı %25'e çıktığı bilgisine ulaşıldı.