Pandemi nedeniyle ev kiraları yükseldi

Pandemi nedeniyle ev kiraları yükseldi

Pandemi nedeniyle nefes almak isteyen ve kalabalık ortamlardan uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız sakin yerlerde ev satın almak ve kiralamak istiyor. Bu durum sakin beldelerde kiraların yarıya yakın artmasına neden oldu. Sahil ve sakin yerleşim yerlerinde kiralar ne kadar arttı? Şile'de ev kiraları ne kadar? İşte detaylar.

Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle insanlar kendilerini şehirlerden uzak izole bir hayat kurmak için arayışlara başladı. Bu arayış onları sakin ve sahil beldelere itti. Özellikle İstanbul'un keşmekeşinden kaçmak isteyenler hem İstanbul'a yakın hem de izole bir hayat sürmek genellikle Şile dolaylarını tercih etmeye yöneldi.

Bu durum ev sahipleri tarafından adeta fırsatçılığa dönüştürüldü. Ev sahipleri tarafından oldukça yüksek zamlar yapılmaya başlandı. Şile taraflarında ev kiraları 16 bin liraya kadar yükseldi. Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece’de ilçelerinde de metrekare fiyatları yüzde 50 oranında yükseldi.

Satılık ev fiyatlarında ise artış oranı en çok Şile oldu. Şile'yi ise Beylikdüzü, Avcılar ve Sarıyer olarak kayıtlara geçti. Adalar'da ise durum bundan farksız değil. Anadolu yakasında ikamet edenler Şile'ye yönelirken Avrupa yakasında oturanlar ise Büyükçekmece tarafından talep patlaması yaşanıyor.