ÖTV ve KDV indirimi hayaldi, hayal kaldı! Benzine uzun süre sonra rekor indirim! 15 Haziran İstanbul, Ankara benzin fiyatları

ÖTV ve KDV indirimi hayaldi, hayal kaldı! Benzine uzun süre sonra rekor indirim! 15 Haziran İstanbul, Ankara benzin fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına uzun süredir indirim geleceği konuşulurken üst üste gelen zamlar vatandaşı yıldırmaya devam ediyor. ÖTV ve KDV indirimi hayaldi, hayal kaldı! Benzine uzun süre sonra rekor indirim! 15 Haziran İstanbul, Ankara benzin fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına uzun süredir indirim geleceği konuşulurken üst üste gelen zamlar vatandaşı yıldırmaya devam ediyor. Özellikle motorine gelecek zamlar gündemde sürekli olarak konuşulurken dün gelmesi beklenen motorinin 2,60 TL'lik zammı geri çekildi. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise sosyal medyada tepkiler yükselirken vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı.

Türkiye'de son 1 ay içerisinde akaryakıt fiyatları her geçen gün zamlanmaya devam ederken fahiş zamlar sonrasında ise vatandaşlar isyan ediyordu. Brent petrol fiyatları da dünya piyasasında artarken son durumu ise 130 dolar civarını bulmuştu. Türkiye'de şoförler son günlerde kontak kapatma noktasına gelirken birçok şehirde ise protestolar başladı. Türkiye'de en fazla zamlanan sektör ürünleri arasında yer alan akaryakıt fiyatları 2021 Aralık ayından bu süreye gelen zarf içerisinde 30 TL'ye dayandı.

UZUN SÜREN ZAM SONRASINDA İNDİRİM SONUNDA POMPAYA YANSIDI!

Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına 5 TL'nin üzerinde zam gelirken şimdilerde ise motorin fiyatlarına gelecek zam geri çekilmişti. Bugün ise gündeme düşen benzin indirim haberi sonrasında ise vatandaşlar haberin doğruluğunu teyit etmeye çalışırken indirim pompaya yansıyacak.

Hükümet kanadında akaryakıt fiyatlarına müdahale edilmesi beklenirken yeni ekonomi paketi ile birlikte KDV oranının düşürüleceği söyleniyordu. Temmuz ayında netleşecek bu karar sonrasında ise akaryakıt fiyatlarına nasıl bir etki edecek merak ediyor.

ÖTV'NİN SIFIRLANMASI GÜNDEMDE!

benzin-wk7c-cover.jpeg

KDV ve ÖTV indirimi ile ilgili yasa önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu'na sunulurken halen bir gelişme yaşanamaması vatandaşların tepkisini çekmişti. Şimdilerde ise yeni ekonomi paketinin de duyurulması ile birlikte akaryakıt fiyatlarında KDV'nin düşürüleceği ve ÖTV'nin sıfırlanacağı konuşuluyor.

Yapılacak bu hamle ile birlikte pompaya indirim yansıması bekleniyor.

BENZİNE 97 KURUŞ İNDİRİM YAPILDI

Bugün gündeme düşen kararlar sonrasında EPGİS açıklama yaparken saat 23:59 itibariyle benzin fiyatlarının litresinde 97 kuruşluk bir indirim yaşanacağı açıklandı. Gelen bu karar sonrasında 15 Haziran İstanbul ve Ankara'da güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları haberde yer alıyor.

15 HAZİRAN BENZİN, MOTORİN, LPG FİYATLARI

İstanbul'da benzine gelecek indirim ile birlikte;

  • Benzinin litresi 27,48 TL
  • Motorin 27,90 TL
  • LPG litresi 12,19 TL olarak güncellendi.

Ankara'da benzine gelecek indirim ile birlikte;

  • Benzinin litresi 28.54 TL
  • Motorinin litresi 27.88 TL
  • LPG'nin litresi 12.42 TL