Önlisans ve lisans mezunu öğrencilere müjde: Devlet açıkladı 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL ödeme yapılacak!

Önlisans ve lisans mezunu öğrencilere müjde: Devlet açıkladı 12 ay geri ödemesiz 350 bin TL ödeme yapılacak!

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans mezunlarına 12 ay geri ödemesiz kredi veriliyor. İşte detaylar..

Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans mezunlarına 12 ay geri ödemesiz kredi veriliyor. Türkiye’de artan enflasyon ve ekonomik kriz sonrasında vatandaşların iş bulamama problemleri sonrasında genç girişimler için güzel haberler gelmeye başladı. Özellikle dijital dünyanın gelişmesi ile birlikte gençlerin iş kurabilmeleri adına hükümet tarafından destek paketleri yayınlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz aylarda yayınladığı paketler ile birlikte üniversite mezunu öğrencilere iş kurabilmeleri için destek verecek. Gençlerin verilen hibe paketleri ile birlikte iş kurabilmelerini sağlayan bu desteklere dair detaylar ise belli oldu. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi’nde yer alıyor.

BAKAN NEBATİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Lisans ve ön lisans mezunu olan gençler için yayınlanan hibe paketi ile birlikte iş kurma kredisinin verileceği öğrenildi. Halkbank resmi sayfasından yapılan başvuru ile birlikte milyonlarca vatandaş bu destek paketine yoğun ilgi gösterdi. Bakan Nebati’nin yaptığı açıklamalar sonrasında iş kurma kredisine göre 350 bin TL destek ödemesi yapılacak. Destek ödemelerinin vatandaşlara verilmesinin ardından ise ödemeler takvime göre 1 yıl ertelemeli olarak başlayacak.

12 AY GERİ ÖDEMESİZ 350 BİN TL KREDİ DESTEĞİ SAĞLANIYOR!

​​​​​​​Halk Bank tarafından gelen bilgiler doğrultusunda kredi limitinin 350 bin TL olduğu bilgisine ulaşıldı. Söz konusu kredi için detaylar ise gençlere yönelik başlatıldığı ve sadece gençler tarafından kullanılabileceği öğrenildi. Bu destek paketinde 35 yaşını doldurmamış ve altında ki girişimciler desteklerden faydalanabilecek. Gençlerin destek ödemesini alabilmesi için lisans ve önlisans mezunu olması isteniyor.

350 BİN TL DESTEKLERİN GERİ ÖDEME TAKVİMİ

​​​​​​​Halk Bank tarafından verilen kredi 60 ay vade ile vatandaşlara verilecek. Kredi türü ve vadesi ise aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz ve dönem olmak üzere azami 60 ay vade uygulanabilecektir.

BAŞVURULAR İÇİN PROJE GEREKİYOR!

​​​​​​​Vatandaşların destek ödemelerini alabilmesi için lisans ve önlisans mezunu olması gerekiyor. Sadece mezuniyet dışında yapacağınız iş ile ilgili detaylı bir proje hazırlayarak Halk Bank’a müracaat etmeniz gerekmektedir.