Öğrenciyken Kredi Alınır Mı 2022?

Öğrenciyken Kredi Alınır Mı 2022?

Öğrenciyken ihtiyaç halinde kredi alınıp alınamayacağı merak edilenler arasına girdi. Peki öğrenciyken bireyler kredi alabilir mi? Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Üniversite öğrencilerine devlet tarafından belirli şartlar dahilinde burs ya da geri ödemeli kredi verilmektedir. Bu burs ve krediler onaylama sürecinin hemen ardından her ayın belirlenen günlerinde Ziraat Bankası tarafından öğrencilere verilmektedir. Burs ya da kredi devletin kişilere belirlediği kriterler tarafından öğrencilere verilebilmektedir. Öğrencilik dönemi boyunca da burs ya da kredi alınmaya başladığı andan itibaren okuduğu bölüm bitene kadar yani mezun olana kadar verilmektedir.

Devletin verdiği bu burs ve krediler dışında öğrencilerin bankalara başvuru yaparak kredi alıp alamayacakları da merak edilen konular arasındadır. Öğrencilerin öğrenim süreleri boyunca ihtiyaç halinde bankalardan kredi almak istediklerinde neler yapması gerektiği ve kredinin çıkıp çıkmadığı merak edilmektedir. Bankaların genel olarak çalışan bireylere ve belirli geliri olan kişilere kredi verdiği düşüncesinin dışında, öğrencilerin de kredi alma imkanları bulunmaktadır. Peki öğrenciyken kredi alınır mı?

Öğrenciyken Kredi Alınır Mı?

Bankalar genellikle çalışan bireylere kredi vermektedir. Bu nedenle öğrenciler herhangi bir sebepten dolayı kredi başvurusu yaparken büyük oranda olumsuz sonuçlanacağı düşünür. Fakat bankaların öğrencilere de çeşitli şartlar dahilinde kredi imkanı sunduğu bilinmekte. Peki bu şartlar nelerdir?

Eğer çalışmayan bir öğrenci varsa o kişiye kredi çıkma imkanı elbette düşüktür. Fakat bankaların sunmuş olduğu düşük miktarda da olsa ihtiyaç kredisi almak mümkündür. Bu da yine kişinin bazı kriterlerine göre değişiklik gösterir. Bu kriterler şu şekildedir;

  • Öğrencinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.
  • Bir kira geliriniz ya da üzerinize ait herhangi bir mülkün olması gerekmektedir.
  • Aileden birini kefil gösterirseniz, çalışmadığınız durumda da olsa ufak çapta ihtiyaç kredisi bankalardan temin edebilirsiniz.

Fakat hem öğrenci hem de çalışan bireylerseniz, işiniz diğer öğrencilere göre oldukça kolay. Çünkü geliri olan bireylere kredi rahatlıkla verilebilmektedir. Fakat bu durumun da belirli şartlar dahilinde yapıldığı bilinmektedir. Bu kriterleri sağlamayan bireyler de çalışsalar bile kredi almaları oldukça zor görülmektedir. Çalışan öğrencilerin kredi alabilme şartları da şu şekildedir.

  • Sigortaları olmalı ve iş başlangıçlarının 2 ya da 3 ay öncesine dayanması gerekmektedir.
  • Kredi notunun iyi olması gerekmektedir.
  • Kredi çıkma ihtimalini artırabilmek adına üzerine herhangi bir gayrimenkul olması önemlidir.