O ekonomist doları düşürecek ekonomik adımı açıkladı! Süper bono mı çıkacak?

O ekonomist doları düşürecek ekonomik adımı açıkladı! Süper bono mı çıkacak?

Son günlerde artan dolar ve altın fiyatları sonrasında ünlü ekonomistlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. O ekonomist doları düşürecek ekonomik adımı açıkladı! Süper bono mı çıkacak?

Son günlerde artan dolar ve altın fiyatları sonrasında ünlü ekonomistlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında artan dolar fiyatları sonrasında "kur korumalı mevduat" hesap ekonomik modeli vatandaş ile paylaşılmıştı. Bu modelde vatandaşların birikimlerini TL hesaplarda tutması gerektiği iletilmiş ve dolar fiyatlarının yükselmesi sonrasında herhangi bir kayıplarının olmayacağı vatandaş ile paylaşılmıştı.

Devletin fazladan faiz ödemesi anlamına gelen kur korumalı mevduat hesaplarına olan ilgili gün geçtikçe azalmaya devam ederken borsaların kapanmadan önce ki 20 Mayıs günü ise dolar haftayı 15,96 TL ile kapatmıştı. Ekonomistler ise bu hafta yapılacak yeni toplantıda belirli tahminlerde bulundu.

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu ise Youtube kanalından yaptığı açıklamalar ile birlikte doların nasıl düşeceğine dair açıklamalarda bulundu. Şatıroğlu yaptığı açıklamasında dolar kurunun artmaya devam ettiğini, Kur Korumalı Mevduat hesabı ve altın hesaplarının ekonomiye kazandırılması hamlelerinin doların ateşini geçici olarak söndüreceğini daha önce de söylediklerini söyledi. Kritik tahminlerde bulunan Şatıroğlu'nun açıklamaları Gürses Gazetesi'nde yer alıyor.

"Reformlar yapılması, daha ciddi adımlar atılması gerekmektedir. Zaman vardı ama o zaman boşa harcanmış oldu. Şimdi yükselişin sürdüğünü görüyoruz. Bu şekilde nereye kadar gidecek. Artık 16'da mı 15.80'de mi baraj kuracak. Daha önce 13.86, daha sonra 14.85'e kurulmuştu. Şimdi de 15.85'e kurulacakmış gibi duruyor."

ENFLASYON ENDEKSLİ TAHVİL ÇIKACAK MI?

"Eğer enflasyona endeksli tahvil çıkarsa ve bunun vadesi 3 aydan fazla olursa bir etkisi olmasını beklemiyorum. Zaten tahvil demek 1 seneden fazla mevduat demek. 6 aylık çıkarsa fazla bir etkisi olmasını beklemem. Ama 3 aylık çıkarsa etkisi olabilir. Borsa üzerinde ve dolar üzerinde düşürücü etkisi olabilir. 6 aylık çıkarsa düşüş az olur. 1 senelik olursa bir etkisi olmaz."

SÜPER BONO ÇIKACAK MI?

"Süper bono çıkar mı? Bu enflasyona endeksli tahvilden farklı. Enflasyon 70'se 100 olması gerekir süper bono olur. Süper bono olursa o zaman işin rengi değişir. O zaman dolar SAT'a döner Borsa SAT'a döner. sÜPER BONO OLURSA. Ama bunu beklemiyorum Çünkü bu çok fazla faiz vermektir. Bunu beklemiyorum.

KDV indirimleri ile enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar. KKM ile doları dizginlemeye çalışıyorlar. Bu ikisinin olmasını beklemiyorum. "

DOLAR'DA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Tunç Şatıroğlu açıklamasının devamında, dolarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Not: Haberde yer alan bilgiler gursesgazetesi.com yatırım tavsiyesi değildir. Gursesgazetesi.com yatırım tavsiyesi vermez.