O belediyeden takdir edilen maaş hamlesi! En düşük maaş 32 bin TL'ye çıktı: Herkes orada çalışmak isteyecek

O belediyeden takdir edilen maaş hamlesi! En düşük maaş 32 bin TL'ye çıktı: Herkes orada çalışmak isteyecek

Temmuz ayıyla beraber işçi maaşlarına zam yapıldı. 32 bin TL olan en düşük maaşla beraber resmi açıklama duyurusu geldi. Maaşlara yüksek oranda zam müjdesiyle artışlar kesinleşti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarından asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılmasına karar verildi. Aynı dönem üzerinde emekli maaşlarına refah payı eklenerek yüzde 25 oranında artış yapıldı. Memur maaşlarında enflasyon farkı olarak maaşlara 8 bin TL eklenecek. Seyyanen artışı yapılırken milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin maaş zamları netleşti.

Mersin Akdeniz Belediye ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinde karara varıldı. Bu sözleşme kapsamında, en düşük maaş 11 bin 150 TL iken 14 bin 586 TL olarak güncellendi. İşçi maaşlarında ise en düşüğü 32 bin 100 TL olarak açıklandı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, maaşlara gelen artışlar üzerinden açıklamalarda bulundu. 

seyyanen artış

Gelişmeler sonrasında diğer belediyelerde toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri devam ediyor. Kamuoyu bilgilendirmeleri kurumların resmi sayfaları üzerinden duyuruluyor. Belediyeler ve sendikalar üzerinden bilgileri alabilirsiniz.