Nöbetçi kuyumcu sistemi başlıyor! Nöbetçi kuyumcular hangi şehirde var?

Nöbetçi kuyumcu sistemi başlıyor! Nöbetçi kuyumcular hangi şehirde var?

Türkiye'de kuyumcuların banka kuracağı gelişmelerin ardından gündeme sıcak bir gelişme daha düştü. Nöbetçi kuyumcu sistemi başlıyor! Nöbetçi kuyumcular hangi şehirde var?

Türkiye'de kuyumcuların banka kuracağı gelişmelerin ardından gündeme sıcak bir gelişme daha düştü. Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da başlatılan sistem sonrasında nöbetçi kuyumcular sistemi geliyor. Buna göre ise hafta sonu kapalı olan kuyumcular ile ilgili gelen düzenleme sonrasında nöbetçi kuyumcular yer alacak. Diyarbakır'da başlatılan sistem sonrasında ise nöbetçi kuyumcular birçok şehirde yer alması bekleniyor. İşte nöbetçi kuyumcu sistemine dair detaylar..

Türkiye'ye gelen turist akımının ardından nöbetçi kuyumcu sistemi ile ihtiyaçlar giderilecek. Turistlerin ilgi göstermesi sebebiyle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 6 kuyumcunun nöbetçi kuyumcu olarak başlayacağını öğrenildi. Bu konular ile ilgili VOA Türkçe'ye konuşan DİKO Başkanı Mehmet Yüksel'in açıklamaları gündeme damgasını vurdu.

“Birçok tarihi eserimiz var, gezmek, görmek isteyenler çok sık gelip gidiyorlar. Biz kuyumcular Oda Başkanlığı olarak yoğun turistlerin ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Ürünlerimizi tanıtmak amacıyla hafta sonları da nöbet sistemi başlattık. Bu da Türkiye'de bir ilk oldu. Gelen misafirlerin ihtiyacını karşılayabilecek Sur ilçesinde 6 esnafa nöbet zorunluluğu getirdik. Öbür semtlerde de ikişer üçerli sistem oturttuk. Bu da bir hizmettir. Çok yoğun bir turistik akını var. Diyarbakır'ın ekonomisi canlanıyor. Biz de buna ihtiyacı olarak gördük hayata geçirdik” dedi.

TÜM TÜRKİYE'YE YAYILMASI BEKLENİYOR

Nöbetçi kuyumcu sisteminin ilk nöbetçileri ise görüşlerini VOA Türkçe yayın kanalına aktardı.

İlk nöbeti tutanlardan Serkan Ay, uygulamanın sektörü geliştireceğini ifade ederek, “Bu haftaki ilk nöbete katıldık. Bunun ileriye dönük daha faydası olacağını düşünüyoruz. Yabancı turistlerin sayısı daha fazla, yerli turistlerin de buna iştirak edeceğini biliyoruz. İleride daha iyi olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

NÖBETÇİ KUYUMCULAR HANGİ ŞEHİRDE VAR?

Nöbetçi kuyumcu sisteminin Diyarbakır'da başlamasının ardından ilk olarak turizm bölgelerinde de bu sisteme geçileceği bilgisine ulaşıldı. Özellikle sistemin ilk olarak Diyarbakır'da başarılı olarak sürdürülmesi diğer şehirlere de örnek oldu.

Nöbetçi kuyumcu sisteminin Diyarbakır'ın ardından sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde de başlaması bekleniyor. Bu sayede turistlerin ihtiyaçları anında giderilecek. Diyarbakır'da gelen haberler sonrasında ise alan ve satanın memnun olduğu bilgisine ulaşıldı.