Muharrem İnce'den gıdada vergi sınırlaması tepkisi! Kirayı sınırlandırıyorsa gıda ürünlerini de yüzde 25 ile sınırlandırsın!

Muharrem İnce'den gıdada vergi sınırlaması tepkisi! Kirayı sınırlandırıyorsa gıda ürünlerini de yüzde 25 ile sınırlandırsın!

Türkiye'de artan konut fiyatları ile birlikte yükselen kiralara ilişkin Muharrem İnce'den bugün tepki açıklaması geldi. Muharrem İnce'den gıdada vergi sınırlaması tepkisi! Kirayı sınırlandırıyorsa gıda ürünlerini de yüzde 25 ile sınırlandırsın!

Türkiye'de artan konut fiyatları ile birlikte yükselen kiralara ilişkin Muharrem İnce'den bugün tepki açıklaması geldi. Artan kira fiyatları ve barınma krizi sonrasında hükümet kanadından kiralara sınırlama geleceği paylaşılmıştı. Kira sınırlamalarının gelmesi ile birlikte geçen sene 1000 TL olan bir kiranın bu sene ki artış oranı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Bu açıklamalar sonrasında ise birçok ev sahibi kiracıya vermediği dairelerini boşta tutma kararı aldı.

Artan kira fiyatlarının önüne geçilememesi ile birlikte barınma krizi Türkiye'de boy göstermeye başlamıştı. Geçen sene oranla %200 oranında artan kira fiyatlarının önüne geçilmesi adına bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklama ile birlikte kira artışlarının önüne geçilebilecek önergeyi Meclis'e sundu. Önergenin sunulmasının ardından hızlı bir şekilde onaylanması ise vatandaşları rahatlattı.

MUHARREM İNCE'DEN GIDA FİYATLARINA SINIRLANDIRMA TEPKİSİ!

Muhalefet partilerinden birisi olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise yaptığı açıklama ile brilikte gündemin ana konusuna değindi. Uzun süredir artan gıda fiyatlarının da önüne geçilemeyen Türkiye'de yaptığı açıklama ile birlikte herkesin dikkatini çeken Muharrem İnce gıda fiyatların da ki sorunları ele aldı.

Muharrem İnce: "Kira artışını seçim sonuna kadar %25 ile sınırlamak sorunu çözüyorsa; benzin, mazot, şeker, çay, vergi artışları da %25 ile sınırlandırılsın."

ekran-resmi-2022-06-08-21-05-01.png

"KİRA ARTIŞLARINI YÜZDE 25 İLE SINIRLAMAK SORUNU ÇÖZÜYORSA.."

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yaptığı açıklama ile kira artışlarının önüne yüzde 25 artış ile geçilebiliyorsa gıda fiyatlarında da bu tarifenin geçerli olması gerektiğini açıkladı.Açıklamalarına devam eden İnce; "benzin, mazot, şeker, çay ve vergi artışları da yüzde 25 ile sınırlandırılsın" açıklamasında bulundu.

Kısa süre içerisinde gündeme düşen açıklamalar ile vatandaş da Muharrem İnce'ye desteklerini sürdürdü. Gündeme bomba gibi düşen bu önerge sonrasında ise iktidar partisinden nasıl bir yanıt gelecek merakla bekleniyor. Türkiye'de 2022 yılı ile birlikte birçok gıda ürünü geçen seneye oranla yüzde 250 oranında artış gösterdi. Geçen sene 7-8 TL bandında olan benzin fiyatları an itibariyle 28 TL'ye ulaşırken gelen tepkiler sonrasında ise nasıl bir yol izlenecek merak ediliyor.