Motorine 2,60 TL zam gelmesi bekleniyordu, EPGİS açıkladı zam kararı iptal edildi! Zam için gözler 15 Haziran gecesine çevrildi!

Motorine 2,60 TL zam gelmesi bekleniyordu, EPGİS açıkladı zam kararı iptal edildi! Zam için gözler 15 Haziran gecesine çevrildi!

Bugün sabah saatlerinden itibaren gündemde motorine zam geleceği iddiaları yer alırken merakla beklenen gelişmeler gündemde büyük etki yarattı. Motorine 2,60 TL zam gelmesi bekleniyordu, EPGİS açıkladı zam kararı iptal edildi! Gözler 15 Haziran'da..

Bugün sabah saatlerinden itibaren gündemde motorine zam geleceği iddiaları yer alırken merakla beklenen gelişmeler gündemde büyük etki yarattı. Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gece EPGİS tarafından yapılacak açıklama ile birlikte motorine 2,60 TL zam gelmesi gündemde ki yerini koruyordu. Son haftalarda benzin ve motorine sürekli gelen zamlar sonrasında bir darbeyi de otogaz aldı.

Otogazın litresi Türkiye'de 12 TL'yi aşarken bu süreçte ise motorin ve benzin ise 30 TL'ye doğru adım adım ilerliyor. Gelen bu bilgiler vatandaşın cebini yakmaya devam ederken belirleyici hamle ise EPGİS tarafından açıklandı. Enerji Piyasaları tarafından resmi yapılan açıklama sonrasında ise motorine gelecek zammın iptal edildiği iletildi. Yapılan bu açıklama sonrasında ise vatandaş rahat bir nefes aldı.

MOTORİN ZAMMI İPTAL EDİLDİ Mİ?

Merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan motorine 2,60 TL zam geleceği iddiası karşılık bulmadı. Zammın iptal edilmesi gündemde yer alırken eğer zam gelseydi motorinin litresi 31 TL'ye dayanacaktı. Gündemde yer alan bu rakamlar sonrasında vatandaşlardan tepkiler yükselmeye devam ederken motorin zammı ile ilgili resmi açıklama EPGİS tarafından geldi. İşte resmi Twitter hesabından yapılan o açıklama..

"Zorunlu Bilgilendirme. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında bugün motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır. Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır."

MOTORİN ZAMMI İÇİN GÖZLER 15 HAZİRAN GECESİNE ÇEVRİLDİ

EGPİS tarafından yapılan açıklama sonrasında gözler 15 Haziran gecesine çevrildi. Motorine gelecek zam için 14 Haziran Salı günü piyasalarda yaşanacak hareketler belirleyici olacak. Buna göre ise iptal edilen 2,60 TL'lik zammın 2,60 TL - 3,10 TL arasında değişkenlik göstererek Çarşamba günü pompaya yansıması bekleniyor. Güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde;

  • İstanbul'da motorinin litre fiyatı: 27,89 TL
  • Ankara'da motorinin litre fiyatı: 28,00 TL
  • İzmir'de motorinin litre fiyatı: 28,00 TL
  • İstanbul'da benzinin litre fiyatı: 28,44 TL
  • Ankara'da benzinin litre fiyatı: 28,56 TL
  • İzmir'de benzinin litre fiyatı: 28,55 TL
  • 3 şehirde de ortalama otogaz litre fiyatı 12,10 TL - 12,50 TL aralığında yer alıyor.