Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Yeni yılda zam oranları netleşmeye başladı

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Yeni yılda zam oranları netleşmeye başladı

Memur ve memur emeklisi vatandaşlar tarafından yeni yılda uygulanacak olan zam oranlarının merak edilmesi ile birlikte konuya ilişkin açıklamalar gelmeye başladı.

2023 yılının sonuna gelinmesi ile birlikte gelecek yılın zam oranları merak konusu olmuştu. Gelecek dönem asgari ücrete yapılacak olan zammın yanı sıra memur ve emekli vatandaşların da bu zamlardan ne kadar oranda faydalanacağı vatandaşlar tarafından yakından takibe alındı.

Özellikle de uzmanlar tarafından bu sene yapılması planlanan zamlara ilişkin bilgilendirmeler yapılmaya başlandı. Pek çok uzman tarafından farklı oranlarda zam tahminleri gelirken bu kez açıklama yetkili isimden geldi. Yapılan açıklamalarda 2024 yılında hem asgari ücretli vatandaşlar için hem de memur ve emekli vatandaşlar için hangi oranlarda zamların uygulanacağı konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Açıklama ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR DİKKAT!

Enflasyonda gelinen son nokta hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Türkiye reel ekonomide ve büyümede çok başarılı oldu. Reelde elde ettiğimiz başarıyı, enflasyonunu düşürerek sürdürmeyi hedefliyoruz. Sıkıntımız enflasyon. O nedenle enflasyonla mücadele en önemli maddemiz olmuş durumda. Yıllık bazda enflasyonda düşüş 2024'te görülecek. 2025'te enflasyon yüzde 15, 2026'da tek haneli olacak." şeklinde yaptığı açıklamalar ile hedefleri tek tek açıkladı.

Bununla birlikte asgari ücrete yapılması beklenen zamlara ilişkin de "Geçen yıl asgari ücretle ilgili iki önemli gelişme oldu. Asgari ücretti geçen yıl yüzde 107 artırdık. Tarihi bir kararla asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Şimdi yeni bir müzakere başlamış durumda. 3 taraf var burada. İşletmelerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak gerek. Dolayısıyla bir denge içinde bunu belirleyeceğimizi düşünüyoruz. Bizim ana hedefimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek olmuştur." dedi.

ZAM ORANLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI!

Tüm bunların yanı sıra milyonlarca memur ve memur emeklisi vatandaş tarafından da bu sene hangi oranlarda zammın uygulanacağı merak konusu olmuştu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, "İmkanlarımızı zorlayarak emeklilerimizin yanında olacağız.

Memur emeklisiyle ilgili toplu sözleşme gereği alacakları bir fark ve enflasyon farkı var. Memur ve memur emeklisi için yüzde 50 civarında bir artış olacak. İşçi emeklileri daha farklı şartlara tabi. Farklı emekli kesimleri arasındaki dengeyi koruyucu ve özellikle daha düşük alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceğiz." diyerek yüzde 50 oranında zammı vatandaşlara müjdeledi.