Merkez Bankası kararının dolar ve euro üzerindeki etkisi geçmedi!

Merkez Bankası kararının dolar ve euro üzerindeki etkisi geçmedi!

Yeni haftaya döviz kuru rekor seviyelerden başladı. Dolar 26TL'nin üzerine, euro ise 28TL'nin üzerinde rekor kırdı. Saat 12:30 itibarıyla dolar 25,92 liradan, euro ise 28,28 liradan işlem görerek günü kapattı.

Merkez bankasının faiz kararı sonrası euro ve dolar yeni rekorlara yükseldi. Yeni hafta başında dolar 26 liranın, euro ise 28 liranın üzerine çıktı. Saat 12:30 itibarıyla dolar 25,92 TL, euro 28,28 TL civarında işlem gördü.

"Altın da rekor seviyeye ulaştı"

Piyasa yakından seyrederken sterlin 32.96 lira üzerinden işlem görürken gram altının fiyatı ise 1.600 TL'yi geçerek rekoru güncelledi. Gram altın öğlenden sonra 1.606 liradan satıldı.

Merkez Bankası kararının dolar ve euro üzerindeki etkisi geçmedi

EKONOMİNİN DÜMENİNDE MEHMET ŞİMŞEK VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ettikten sonra Mehmet Şimşek'in kabinesinde maliye bakanı olacağını açıkladı. Bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreninde ise Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel temellere dönmekten başka çaresi yok. Kurallara dayalı bir Türk ekonomisi, arzulanan refaha ulaşmanın anahtarıdır. Biz makroekonomikiz." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

"Yıllık enflasyon oranı yüzde 39,59 olarak hesaplandı"

Türkiye İstatistik Kurumu önceki gün Mayıs ayı enflasyon verilerini yayınladı. Doğal gaz fiyatları sıfır olarak hesaplandığında yıllık enflasyon oranı %39,59 oldu.

Kaynak:Gürses Gazetesi