Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar, altın euro ne oldu? Faiz kararından döviz nasıl etkilendi?

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar, altın euro ne oldu? Faiz kararından döviz nasıl etkilendi?

Türkiye'de merakla beklenen faiz kararı toplantısı sonlandı. Faiz kararı için toplanan Merkez Bankası yaptığı açıklama ile birlikte faizi sabit tuttuğunu açıkladı. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolar, altın euro ne oldu? Döviz nasıl etkilendi?

Türkiye'de merakla beklenen faiz kararı toplantısı sonlandı. Faiz kararı için toplanan Merkez Bankası yaptığı açıklama ile birlikte faizi sabit tuttuğunu açıkladı. Merkez Bankası'nın Eylül 2021 tarihinden sürekli olarak düşürdüğü faizler Türkiye'de enflasyonun patlak vermesinden sonra Nisan ayına kadar "bekle-gör" stratejisini uygulamıştı. Merkez Bankası'nın Mayıs ayı faiz kararı toplantısı sonrasında ise gelişmeler kamuoyu ile paylaşıldı.

FAİZ ARTTIRIMI BEKLENİYORDU

Piyasalar ve ekonomistler Merkez Bankası'nın bu ay ki kararında faiz arttırımına gidilmesini bekliyordu. Faiz kararının sabit olarak kalması sonrasında ise vatandaşlar dolar, euro ve altın fiyatları nasıl etkilendi araştırmaya başladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise yatırımcılar, yatırımlarını doğru kullanmak adına piyasalardan işlem yapmaya başladılar.

FAİZ KARARI SONRASI DOLAR NE KADAR OLDU?

dolar.jpeg

Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutmasının ardından dolar fiyatlarının ne kadar olduğu merak edilmeye başlandı.

14:00'da faiz kararlarının sabit tutulmasının ardından 25 Mayıs Çarşamba günü piyasaları 16,35 TL ile kapatan dolar karar sonrasında ise 14:11 itibariyle 16,41 TL'den işlem görmeye başladı.

FAİZ KARARI SONRASINDA EURO NE KADAR OLDU?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizlerin sabit olarak devam edilmesi açıklaması sonrasında ise euro fiyatları da artmaya başladı. Yatırımcıların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan dolar, euro ve altında yaşanan bu gelişmeler gündeme etki etmeye devam ediyor.

25 Mayıs Çarşamba gününü 17,48 TL ile kapatan euro Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrasında ise 26 Mayıs 14:11 itibari ile 17,57 TL'den işlem görmeye başladı.

FAİZ KARARI SONRASINDA ALTIN NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında ise altın yatırımcıları gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. 25 Mayıs günü 974,77 TL'den işlem gören gram altın faiz kararı toplantısı sonrasında ise 971,91 TL'den 972,09 TL'e yükseldi. Altın fiyatlarında sabit değerleme devam ederken 1000 TL barajının bugün geçilmesi beklenen gelişmeler arasında yer alıyor.

Bu haber 26 Mayıs 2022 Perşembe günü 14:11'de hazırlanmış ve 14:15'de yayınlanmıştır. Bu haber yazıldığında ise dolar fiyatları 16,41 TL'den, euro fiyatları 17,57 TL'den ve gram altın ise 972 TL'den işlem görüyor.

Gürses Gazetesi yatırım tavsiyesi vermez, paylaşmaz.