Merkez Bankası açıkladı, sigara fiyatlarına zam resmileşti! 4 Haziran sigara fiyatları ne kadar olacak?

Merkez Bankası açıkladı, sigara fiyatlarına zam resmileşti! 4 Haziran sigara fiyatları ne kadar olacak?

Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte sigara fiyatlarında ki artışın devam edeceği açıklandı. Sigara fiyatlarına zam resmileşti! 4 Haziran sigara fiyatları ne kadar olacak?

Merkez Bankası tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte sigara fiyatlarında ki artışın devam edeceği açıklandı. Uzun süredir merakla beklenen ve zam tarihi henüz netleşmeyen sigaralar ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak bugün Merkez Bankası tarafından gelen açıklamalar sonrasında ise sigara fiyatlarına kesin olarak zammın geleceği resmileşmiş oldu.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre sigara fiyatlarına zam geleceği belli olmuştu. Haziran ayında sigaralara 6 TL zam beklenirken yapılan açıklama sonrasında ise zammın hafta içi açıklanması bekleniyor. Buna göre ise 6 Haziran Pazartesi günü sigara fiyatlarına zam raflara yansıyacak. Sigara şirketleri tarafından gelen kulis bilgilerine göre ise sigaraya zammın parça parça yansıtılması bekleniyor.

SİGARA ŞİRKETLERİ SON HAFTADA SATIŞ ADETİNİ DÜŞÜRDÜ

Sigara şirketleri marketler için dağıtıma çıktıkları süreçte her sigara markasından istedikleri kadar verirken son haftalarda market sektör piyasasından elde edilen bilgilere göre ise sigara dağıtımında stoklar düşürüldü. Marketlere karton sigara sayıları 4/1 oranında düşürüldüğü öğrenilirken sigara şirketlerinin zam miktarını ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor.

Gelecek zam ile birlikte Türkiye'de en ucuz sigara ne kadar olacak merakla beklenen konular arasında yer alıyor. Gelen gelişmeler sonrasında vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirirken gözler 5 ve 6 Haziran tarihlerine çevrildi. Merkez Bankası tarafından gelen o açıklama ile birlikte sigara zamlarının önümüzde ki hafta en geç raflara yansıyacağı öğrenildi.

MERKEZ BANKASI AÇIKLADI!

mb.jpeg

"Alkollü içecekler ve tütün ürünleri fiyatları nisan ayında yüzde 4,02 oranında artmış, grup yıllık enflasyonu yüzde 56,38 seviyesine yükselmiştir. Bu gelişmede, mart ayında sigara fiyatlarında üretici firmalar kaynaklı yapılan artışın sarkan etkileri izlenmiştir. Yükseliş eğiliminin üretici firmaların mayıs ayında yapmış olduğu sigara fiyat artışı neticesinde sürmesi beklenmektedir."

5 AYDA 8 TL ZAM

Sigara fiyatlarına son 5 aylık süreçte 8 TL'lik zam gelirken gelecek son zamlar ile birlikte en ucuz sigaranın 30 - 35 TL bandında olacağı konuşuluyor. 6 TL'lik zam şirketler tarafından onaylanması durumunda ise en ucuz sigara 31,5 TL ve en pahalı sigara ise 36 TL olacak.