Merakla beklenen asgari ücret zammına ilişkin açıklama geldi: Asgari ücret 5 bin 997 TL mi oluyor?

Merakla beklenen asgari ücret zammına ilişkin açıklama geldi: Asgari ücret 5 bin 997 TL mi oluyor?

Türkiye'de asgari ücret ile çalışanların ve işverenlerin merakla beklediği gelişmeye dair açıklama geldi. Asgari ücret 5 bin 997 TL mi oluyor?

Türkiye'de asgari ücret ile çalışanların ve işverenlerin merakla beklediği gelişmeye dair açıklama geldi. Hükümet kanadından asgari ücret ve emekliler ile ilgili yapılan açıklamalar merakla araştırılıyor. Vatandaşın bir numaralı gündeminde yer alan asgari ücret zammına ilişkin detaylar merakla beklenirken gündeme bomba bir iddia düştü. Buna göre ise asgari ücretin 5 bin 997 TL'e yükseltileceği konuşuluyor. Peki bu iddialar doğru mu? Ak Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik hangi açıklamalarda bulundu? İşte detaylar..

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NETLEŞTİ Mİ?

Geçtiğimiz yıllarda her sene bir defa olarak gelen asgari ücrete ilişkin zam gelişmeleri merakla araştırılıyor. Memur ve emekliler için Temmuz ayında yapılması beklenen zamma ilişkin detaylar 6 aylık enflasyon farkı ödemesi ile gerçekleştiriliyor. Asgari ücrete ise yılda 1 kez gelen zam bu sene 2'e yükseltilecek mi merak ediliyor. Asgari ücret zammı netleşti mi merak ediliyor. Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik ise merak edilenleri açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

628cc76e136acf48a956912f.jpeg

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından “Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Asgari ücret zammı kesinleşti mi? Çelik yaptığı açıklamada; “Emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise memur ve memur emeklilerini sevindiren haberi verdi. Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin 6 aylık enflasyon oranı uygulanması halinde zam alacaklarını hatırlattı.

NET ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yılda bir kez zam düzenlemesi yapılan asgari ücret için yeni yılda ikinci defa konu masaya yatırıldı. Buna göre ise emeklilerin kulakları Temmuz ayında yapılması muhtemel asgari ücret zammında yer alıyor.

Asgari ücrete bir yıl içerisinde iki kez zam yapılması adına herhangi bir yasa çıkarılması gerekmediği öğrenildi. Eğer asgari ücrete temmuz zammı uygulanırsa asgari ücret 5.997,30 TL seviyesine çıkacak.

6 aylık enflasyon oranı tahminlerine göre ortamın olgunlaşması durumunda net asgari ücret 4.253,40 TL iken rakamlara göre ortalama 5.997,30 TL'e yükseltilmesi bekleniyor.