Memur ve emekliye zam oranları belli oldu mu? Temmuz'da maaşlara enflasyon farkı eklenecek!

Memur ve emekliye zam oranları belli oldu mu? Temmuz'da maaşlara enflasyon farkı eklenecek!

Ocak ayından itibaren her ay açıklanan enflasyon rakamlarının bu ay da netleşmesiyle beraber Temmuz ayında memur ve emeklilerin alacağı zam belli olacak. Tahminlere göre temmuz ayında en az %35.78 enflasyon zammı gelecek. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Ocak ayından itibaren her ay açıklanan enflasyon rakamlarının bu ay da netleşmesiyle beraber Temmuz ayında memur ve emeklilerin alacağı zam belli olacak. Tahminlere göre temmuz ayında en az %35.78 enflasyon zammı gelecek. Memur, memur emeklileri, SSK Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayında alacakları net zam belli olmamasına rağmen Ocak ayından itibaren her ay açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda en az gelebilecek zam %35.78 olarak tahmin edilmektedir. Devlet tarafından maaşlara verilen zam oranları enflasyon farkına oranlar verildiğinden dolayı artan veriler doğrultusunda maaşlarda enflasyon farkı üzerinden ciddi miktarda zam yapılacağı öngörülmektedir. Peki emeklilere verilecek zam ne zaman açıklanacak?

Yıllardır süregelen düzen şu şekilde ilerler, Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yılda Ocak ve Temmuz ayında toplam iki defa maaşlarına zam alırlar. Zam oranları 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda aynı oranda maaşların zam oranları belirlenir. Verilecek maaş yüzdesi ilk 6 aylık enflasyon verilerinin hiç bir zaman altında olmamıştır. Sabit kalır ya da üstünde verilir. Tahminlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki haftalardan birinde gerçekleştireceği kabine toplantısı sonrası bayram öncesi geleceği öngörülen memur ve emeklilere zam oranlarını açıklayacak. Şu an hükümet görevlilerinden resmi bir açıklama olmamasına rağmen emeklilerin ve memurun alacağı en düşük zam oranı ilk 5 aylık açıklanan enflasyon verilerine göre en az %35.78 oranında maaşlarına zam yapılacağı tahmin edilmektedir.

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yıl da toplam iki defa zam almaktadırlar. Ocak-temmuz, temmuz-aralık aylarında her ay açıklanan enflasyon rakamlarının toplanmasının ardından ocak ve temmuz aylarında memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarına yansıyacak olan enflasyon verileri doğrultusunda zam almaktadırlar. Her ayın 3'ünde açıklanan enflasyon verileri Temmuz ayında da açıklamasının ardından maaşlara gelecek zam oranını tam anlamıyla belirtmiş olacak. Hükümet tarafından farklı bir yol da çizilebilir. Enflasyon karşısında maaşları eriyen emekçinin Temmuz ayında alacağı maaşı farklı bir yöntem belirleyerek de zam yapma ihtimali bulunuyor.