Memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberde! Masadaki zam oranı sızdırıldı!

Memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberde! Masadaki zam oranı sızdırıldı!

Emekliler ve memurlar heyecanla ara zamları bekliyor! Peki memur maaşları ne kadar olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Memurlara yapılacak zam oranlarıyla ilgili iddialar çığ gibi büyüyor: Bu oranlar konuşuluyor! Peki ne kadar zam yapılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEMURA YAPILACAK ZAMLAR

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam oranıyla net asgari ücret 11 bin 402 TL seviyesine yükseldi. Memur ve emekliler ise heyecanla ara zamları beklemeye devam ediyor. Uzman isimler seçim ekonomisinin seçimden 100 gün sonra toparlanacağını ve iktidarın sözlerini yerine getirme zamanı olduğunu söylüyor. Eğer iktidar sözlerini yerine getirirse masada en düşük memur maaşının 22 bin TL yapılması gerekiyor. Aynı zamanda enflasyon ile ilgili veriler de merakla bekleniyor. Seçim öncesinde en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL seviyesine yükseltildi. EYT meselesi de çözüldü. Eğer en düşük memur maaşı 22 bin TL olursa orta sektörün orta kademesine ne kadar maaş verileceği de merak konusu oldu.

Memur Zamları Belirleniyor

 Konu ile ilgili Doç. Dr. Filiz Eryılmaz şunları söyledi; 'Asgari ücret bir ön denemeydi. Beklentinin üstünde dengeleyici bir durumu var. Memur ve emekli maaşlarına tatmin edici ve beklentileri karşılayacak bir zam verilmesi ihtimali arttı. Memurlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranlarında zam alacak. Güncel olarak yüzde 13.1 oranında zam yapılması gerekiyor. Enflasyon oranı 3 Temmuz tarihinde açıklanacak ve yüzde 15 oranında hak kazanılacak. Yüzde 15 üstüne bir de refah payı eklenecek. Emeklilere ise yalnızca enflasyon oranında zam yapılıyor. Onların güncel hakkı yüzde 15. Yüzde 2-2.5 fark geldiği zaman yüzde 17 hak olacak. Üstüne de refah payı eklenecek. Beklentim yüzde 25-30 oranında bir zam. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı söylendi. Onlara yüzde 85 oranında zam yapılacak. En düşük memur maaşına yüzde 85 oranında zam yapılıp diğerlerine yüzde 25-30 oranında zam yapmak haksızlık oluyor. Burada da ek göstergeyle seyyanen yapılacak iyileştirmeler makası daraltacak. Memurlara yüzde 25-30 oranında zam yapılmasını bekliyorum.'  

Kaynak:Gürses Gazetesi