Memur ve emekliler için yeni zam oranı hesaplandı! 4 aylık rakamlar netleşti! Emekli ve memura rekor zam yolda!

Memur ve emekliler için yeni zam oranı hesaplandı! 4 aylık rakamlar netleşti! Emekli ve memura rekor zam yolda!

Milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli yeni yılda yapılacak zamlara odaklandı! Açıklanan son veriler sonrasında 4 aylık rakamlar netleşti! İşte emekli ve memur zammında son rakamlar…

Türkiye’deki milyonlarca çalışanın gözü kulağı yeni yılda geçerli olacak maaş zamlarına çevrildi. Birçok kişi asgari ücrette yapılacak artışa odaklanırken memur ve emekliler için de yeni rakamlar ortaya çıktı. Özellikle son dönemde artan enflasyona da bağlı olarak hayat pahalılığının artmasıyla zam beklentisi de artış gösterdi.

TÜİK tarafından Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşen 4 aylık rakamlara göre bile yüksek bir oranda zam yapılacağı ifade ediliyor. Son verilere göre toplu sözleşme zammı da aşıldı. Memura en az yüzde 11,84, emeklilere de yüzde 10,84 oranında zam beklentisi dikkat çekiyor.

MEMUR VE EMEKLİYE REKOR ZAM GELEBİLİR!

memur-ve-emekliler-icin-yeni-zam-orani-hesaplandi-4-aylik-rakamlar-netlesti-emekli-ve-memur-2.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından maaş zamlarının netleşmesi için sadece 2 aylık veriler beklenmeye başladı. Ekim ayında aylık bazde yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 oranında enflasyon oranları açıklandı.

6 aylık enflasyon rakamları baz alınarak yapılan maaş zammında ayrıca önceden yapılan toplu sözleşmeye göre memurlar için hesaplamalar yapılıyor. Buna göre memurların henüz kalan 2 aylık veriler açıklanmadığı halde bile zam oranı şimdiden yüzde 11,84 olarak belirlendi.

YENİ EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yeni yılda milyonlarca emeklinin de ne kadar maaş zammı alacağı merak ediliyor. Şu an için en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak uygulanıyor. Yılda 2 defa yapılan zamda 6 aylık enflasyon rakamlarına göre hesaplama yapılıyor.

TÜİK’in açıkladığı 4 aylık verilere göre SSK ve Bağ Kur emeklilerinin zammı da daha şimdiden yüzde 10,84 olarak hesaplanıyor.

OCAKTA EK GÖSTERGE DE MAAŞLARA YANSIYACAK

Yeni yıla az bir süre kala memur ve memur emeklisinin uzun süredir beklediği ek göstergelerin de maaşlara yansıtılması bekleniyor. Bu kapsamda ilgili kişiler için ek göstergeye bağlı olarak da yeni yılda maaş artışı olacak.