Memur emeklilerine Temmuz'da yapılacak zam açıklandı: Tam tamına 9.629 TL

Memur emeklilerine Temmuz'da yapılacak zam açıklandı: Tam tamına 9.629 TL

Türkiye'de memur emeklilerin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon oranlarının ardından neredeyse kesinleşecek olan memur, emekli ve asgari ücretliye ilişkin zam iyileştirmeleri Temmuz ayında gerçekleştirilecek.

Türkiye'de memur emeklilerin merakla beklediği Mayıs ayı enflasyon oranlarının ardından neredeyse kesinleşecek olan memur, emekli ve asgari ücretliye ilişkin zam iyileştirmeleri Temmuz ayında gerçekleştirilecek. Artan enflasyon oranları ile birlikte vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmeye devam ederken güzel haber ise memur emeklilerine geldi.

Memur emeklilerinin alacağı zam oranı merakla beklenirken gündeme düşen o iddialar ise memur emeklilerini heyecanlandırdı. Gündemi uzun süredir meşgul eden gelişmeler arasında yer alan memur emeklilerine ilişkin zam oranı kısa süre içerisinde belli olacak.

TEMMUZ AYINDA NETLEŞECEK! GÜNDEMDE 9.629 TL VAR!

Haziran ayı enflasyon oranlarının Temmuz ayının ilk haftasında açıklanması ile birlikte memur emeklilerine yapılacak olan zam iyileştirmelerine dair net açıklamalar hükümet kanadından gelecek. Memurlara ne kadar zam uygulanacağı merakla beklenirken bu süreçte ise zam iyileştirmelerinin ne kadar olacağı araştırılıyor.

EMEKLİLER YILDA 2 KEZ ZAM ALIYOR!

Emekli vatandaşların yılda iki kez aldığı zamlardan birisi olan Temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon verisine göre, enflasyon oranı kadar zam iyileştirmelerinin yapılması bekleniyor.

Türkiye'de Nisan ayı enflasyon verilerinin Mayıs ayında açıklanması ile birlikte toplam enflasyon tutarı belli oldu.

OCAK - NİSAN AYI ENFLASYONU %30'U AŞTI!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından gelen açıklamalar ile birlikte Ocak ve Nisan ayı arasında ki enflasyon oranları %31,71 olarak açıklandı. Memurlara yüzde 24,21 enflasyon farkı oluşurken Temmuz zammı ise şimdiye kadar %31,21'e ulaştı.

Yüzde 31'lik artış sonrasında ise en düşük memur emekli maaşı 6 bin 429 TL'den 8 bin 435 TL'e yükseliyor. Mayıs ayında piyasa katılımcılarının da katılması ile birlikte ankette 6 aylık enflasyon oranları tahmini olarak %41'e yükselirken %40,5'luk enflasyon farkı ödemelerine göre ise en düşük memur emekli aylığı 9 bin 32 TL'e yükselmesi bekleniyor.

6 yaş altı 2 çocuğu olan ailelere yapılacak destek ödemesi ise 700,95 TL olurken toplamda kesintiler dahil 9.629 TL'lik bir ödemenin yapılması gündemde yer ediniyor.

Haziran ayı sonrasında açıklanacak son enflasyon verileri ile birlikte Türkiye'de en düşük memur emekli maaşlarının 10 bin TL'i aşması bekleniyor.