Meclis'de kabul edilmesi gündemde! Asgari ücretli çalışanlara Kurban Bayramı'nda ikramiye ödenebilir!

Meclis'de kabul edilmesi gündemde! Asgari ücretli çalışanlara Kurban Bayramı'nda ikramiye ödenebilir!

Geçtiğimiz hafta gündeme düşen asgari ücretli çalışanlara bayramda ikramiye ödemesi konuşulmaya devam ediyor. Meclis'de kabul edilmesi gündemde! Asgari ücretli çalışanlara Kurban Bayramı'nda ikramiye ödenebilir!

Geçtiğimiz hafta gündeme düşen asgari ücretli çalışanlara bayramda ikramiye ödemesi konuşulmaya devam ediyor. Türkiye'de yeni yıl ile birlikte yaşanan ekonomik zorluklar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Ek ödeme haberlerini araştıran vatandaşlar gündeme düşen asgari ücretli çalışanlara bayram ikramiye ödemesi ile heyecanlandı.

Geçim derdi yaşayan vatandaşlara çare bulunabilmesi adına TBMM'ye her geçen gün Milletvekilleri'nden çeşitli farklı farklı öneriler gelmeye devam ediyor. 2021 yılı Aralık ayında döviz kurlarının yükselişi ve yeni yıl ile birlikte artan enflasyon oranları sonrasında günlük hayatta ihtiyaç duyulan ürünlere zam geliyor. Yüksek enflasyon oranları maliyetlerin artmasına sebebiyet verirken vatandaşlar ise geçen sene aldıkları birçok ürünü bu sene zamlı fiyatlarla sahip olabiliyor.

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yapılan zam sonrası 4253 TL olan yeni asgari ücret adeta vatandaşın cebinde eridi. Yeni bir öneri bekleyen vatandaşlara ise bayramlarda ek ikramiye ödemelerinin yapılması gündeme geldi. Asgari ücretli çalışanlara 2.125 TL ikramiye ödemesi gerçekleştirilmesi vatandaşlar tarafından heyecanla karşılanırken TBMM'de onaylanması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA BAYRAMDA İKRAMİYE ÖDEMESİ

avni-aksoy.jpeg

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy Türkiye Büyük Millet Meclisine bir kanun teklifi verdi. Asgari ücretli çalışanların günlük hayatlarında oldukça zorlandığı ve bu geçim dertlerinin yanında ek ödeme olarak bayramda ikramiye almaları gerektiği düşünülüyor.

Kurban Bayramı'nda çalışanlara ikramiye ödemeleri onaylanırsa çalışanlara 2.125 TL ödeme yapılacak. Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy daha önce emekliler için yapılan bu ikramiye ödemelerini asgari ücretli çalışanlar için de geçerli olması gerektiğini açıkladı.

YASA TEKLİFİ MECLİS KOMİSYONUNA SUNULDU

Asgari ücretli çalışanlara bayram ikramiye ödemesi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy tarafından meclis komisyonuna sunuldu. Yasa teklifine ilişkin detaylar vatandaşlar tarafından merak edilirken gerekli açıklamalar da gelmeye başladı. Teklifin kabul edilmesi durumunda ise asgari ücretli çalışanlara bayramda ikramiye ödemeleri gerçekleştirilecek.

MECLİS'DE ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Kurban Bayramı'na kadar yapılan bu yasa teklifinin onay alması durumunda ise Kurban Bayramı'nda emekli vatandaşlar ile asgari ücretli çalışanlara ikramiye ödemeleri gerçekleştirilecek.

Teklifin onaylanması durumunda ise asgari ücretli çalışanlara ikramiye ödemesi maaş hesaplarına yapılacak.