Meclis tarafından kabul edildi: İstanbul'da ulaşıma gelen zam geri çekildi mi?

Meclis tarafından kabul edildi: İstanbul'da ulaşıma gelen zam geri çekildi mi?

İstanbul'da öğrencileri ilgilendiren sıcak gelişme geldi. Meclis tarafından kabul edildi: İstanbul'da ulaşıma zam geri çekildi mi?

İstanbul'da öğrencileri ilgilendiren sıcak gelişme geldi. Daha öncesinde İstanbul'da ulaşıma zam gelirken öğrenciler bu zamdan muaf tutulması önerilmişti. Sonrasında ise gelen tepkilerin ardından bu kararın tekrar Meclis'e taşınacağı ve sonrasında kararın yürürlüğe gireceği paylaşılmıştı.

23 Mayıs Pazartesi günü itibariyle ise Meclis'te gelen kabul onayının ardından İstanbul'da ulaşıma zam haberi resmen kesinleşti. Buna göre ise öğrencileri yakından ilgilendiren bu gelişmelerin ardından ulaşımın ne kadar olacağı araştırılıyor.

Öncesinde İstanbul Büyükşehir belediyesi Meclisi'nde Cumhur İttifakı tarafından gelen teklif ile kabul edilen öğrenci ulaşım kartlarına yapılan indirim kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmişti.

6 Nisan'da UKOME toplantısı yapılırken %40'lık ulaşım zammından muaf tutulmasını sağlayan karar Cumhur İttifakı'nın ortak oyları ile birlikte ıslak karar olarak Meclis'te onaylandı.

YÜZDE 40'LIK ZAM GERİ ALINACAK!

Ak Parti ve MHP tarafından gelen üye teklifleri ile birlikte geçen ay gerçekleştirilen Meclis toplantısında kabul edilen öğrenci abonmanına yapılan yüzde 40'lık zam geri alındı. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından karar veto edilirken olay Meclis'e sevk edilmişti. Söz konusu gelişme, Saraçhane’de gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisi mayıs ayı 3'üncü toplantısında oldu.

KARAR MECLİSTE ONAYLANDI

Meclis 2'nci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığında toplanan mecliste öğrenci aylık abonman ücretlerinden 6 Nisan'daki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında yapılan yüzde 40'lık ulaşım zammından muaf tutulmasını sağlayan karar Cumhur İttifakı tarafından ısrar karar olarak mecliste kabul edildi.

ÖĞRENCİ ULAŞIMINA ZAM İPTAL EDİLDİ

Öğrencilere yapılan %40'lık abonman zammı gelen gelişmeler sonrasında ise iptal edildi. Buna göre ise öğrenciler artık abonmanlarını zamsız olarak kullanmaya devam edecek. Karar resmen Meclis'te onaylanarak öğrencilere yapılan zam geri çekildi. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise İBB başkanı Ekrem İmamoğlu henüz herhangi bir açıklama yapmadı.