Kuyumculardan altını olanları bayram ettiren tahmin! O tarihte 400 TL birden fırlayacak

Kuyumculardan altını olanları bayram ettiren tahmin! O tarihte 400 TL birden fırlayacak

Son dönemde dolar fiyatlarının hızla artmasıyla birlikte altın fiyatları da yükseliş gösterdi. Peki altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte uzman isimden altın tahmini...

ürkiye'de Kurban Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı. Ancak, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacakları konuşmaları yakından takip ediyorlar.

Ons altın fiyatları, ABD verileri ve Başkan Powell'ın açıklamalarından önce bir miktar düşüş eğilimi gösterdi. Dün, en düşük seviyelere yaklaşan ons altın, biraz toparlandı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

altın

Gram altın bin 599 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2 bin 700 lira, Cumhuriyet altını ise 10 bin 963 lira seviyesinde bulunuyor. Ayrıca, 22 ayar bileziğin gram fiyatı da bin 561 lira olarak kaydediliyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak, kuyumcular yatırımcılara uyarılarda bulunmaktadır. Uzmanlar, yeni haftada piyasaların dalgalanabileceğini ve yatırımcılara panik yapmamalarını önermektedir. Bazı uzmanlar, gram altının yıl sonuna kadar 2 bin lirayı aşabileceğini belirtmektedir.

Ekonomist Tuğberk Çitilci ise, dolar/TL kurunda öncelikle 28 seviyesinin, ardından 28-30 lira aralığının potansiyel olarak göz önüne alınması durumunda, gram altının portföylerde yer alması gerektiğini düşündüğünü ifade etmiştir.

Not: Altın fiyatları sürekli olarak değişebilir, bu nedenle güncel ve doğru bilgilere erişmek önemlidir.

Kaynak:Gürses Gazetesi