Kriptolar Fed kararı öncesi düşüşte! Bitcoin ve Ethereum fiyatında kritik seviyeler görüldü!

Kriptolar Fed kararı öncesi düşüşte! Bitcoin ve Ethereum fiyatında kritik seviyeler görüldü!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatte gelen %3,5’lik düşüşün ardından 22 bin dolar seviyesinin altında dengelendi. Bitcoin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına hazırlanırken yeni günde 21 bin 100 dolar seviyesini gördü.

Bitcoin Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı ve ardından düşüş eğilimine geçti. Bu düşüşler sırasında birçok kritik destek noktasını kaybeden Bitcoin, Mayıs ve Haziran aylarında düşüşlerini sertleştirdi ve 17 bin 600 dolar bölgesinde yerel dip seviyesini belirledi. Bitcoin’in değer kayıplarında, ABD Merkez Bankası’nın 2022 yılı itibariyle parasal sıkılaştırma uygulamaya başlaması ve faiz artırım kararları etkisini gösterdi. Piyasalar bugün başlayan ve yarın sonlanacak olan Fed toplantısına odaklanmışken, Bitcoin de faiz kararı öncesi düşüş yaşadı.

BİTCOİN VE ETHEREUM KRİTİK BÖLGELERDE

bitcoin.jpg

Yeni haftaya düşüşlerle başlayan Bitcoin, son 24 saatlik süreçte yaklaşık %3,5 oranda değer kaybı yaşayarak 21 bin 100 dolar seviyesine geriledi. Piyasadaki birçok kripto para birimi aşağı yönlü fiyat hareketlerini hızlandırırken, en büyük altcoin Ethereum (ETH) da kaybettiği son değerlerle birlikte 1.425 dolar seviyesinde denge bulmaya başladı. Bir diğer yandan Coinglass verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri de bu süreçte 1 trilyon dolar seviyesine geriledi. Eldeki verilere göre ayrıca son 24 saatte piyasada ortalama 210 milyon dolar değerinde long ve short pozisyon da tasfiye oldu.

ALTCOINLER DÜŞÜŞLERE ORTAK OLDU

Bitcoin’de görülen düşüşün etkisi ile genel olarak kripto para piyasası da aşağı yönlü harekete geçti. Ethereum, Bitcoin’e paralel hareket ettiği süreçte 1.500 dolar seviyesinin altına sarktı, piyasanın en büyük 2 kripto para biriminde yaşanan değer kayıpları sonrası önde gelen altcoinlerin neredeyse tamamı bu düşüşlere ortak oldu.

Kaydedilen son değer kayıplarının ardından Binance Coin (BNB) 243 dolar, Ripple (XRP) 0,33 dolar, Solana (SOL) 35,9 dolar, Cardano (ADA) 0,47 dolar, Polkadot (DOT) 6,68 dolar ve Polygon (MATIC) da 0,76 dolar seviyelerinde işlem görmeye başladı. Kripto para piyasasında, Fed’in faiz kararı takip edilecek.