Kredi notum az diye dert etme: Acil paraya ihtiyacı olan vatandaşlara anında 25 bin TL ihtiyaç kredisi veriliyor!

Kredi notum az diye dert etme: Acil paraya ihtiyacı olan vatandaşlara anında 25 bin TL ihtiyaç kredisi veriliyor!

Türkiye'de ekonomik sancılar vatandaşı etkilemeye devam ederken bankalar ise acil paraya ihtiyacı olan kredi notu düşük vatandaşlar için çalışma başlattı. Kredi notum az diye dert etme: Acil paraya ihtiyacı olan vatandaşlara anında 25 bin TL ihtiyaç kredi

Türkiye'de ekonomik sancılar vatandaşı etkilemeye devam ederken bankalar ise acil paraya ihtiyacı olan kredi notu düşük vatandaşlar için çalışma başlattı. Ülke içerisinde zor günlerden geçen vatandaşlar hayat pahalılığı karşısında geçinmekte zorlanırken bankalardan ise ihtiyaç kredilerine dair detaylar paylaşılmaya devam ediyor.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs hastalığı sonrasında Türkiye'de artış yaşanan enflasyon vatandaşların alım gücünü düşürdü. Alım gücünün düşmesi ile hayat pahalılığı da artarken bu süreçte vatandaşlar ihtiyaç kredilerini araştırıyor. Bankalar tarafından çeşitli faiz ve vade kampanyaları ile vatandaşlara sağlanan ihtiyaç kredilerinde yeni bir döneme geçiliyor.

acilpara.jpeg

Pandemi sürecinde ödemelerinde gecikme yaşanan ve bu süre zarfı içerisinde kredi notu epey bir düşen vatandaşlar için yeni düzenleme geliyor. Bu gelecek düzenleme ile birlikte bazı bankalar kredi notu düşük olan vatandaşlara da kredi sağlamak adına çalışmalarını başlattı.

Türkiye genelinde yaşanılan olumsuz ekonomi süreci vatandaşı alternatif yollara sürüklemeye devam ediyor. İlk aşamada ise kredi notu düşük olan ve asla kredi alamayacağını düşünen vatandaşlar için güzel haber geldi. Kredi notu düşük olsa da ihtiyaç kredisi veren belirli bankalar bulunmaktadır. Bu bankalar çeşitli şartlar ile vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi desteği sağlıyor.

KREDİ NOTUNU YÜKSELTEN İŞLEMLER

kredinotu.png

Bankalar nezdinde ki profillerinizde yer alan kredi notu, hayatınızın her alanında sizlerin ticari hayatınızı etkileyen bir puandır. Genel olarak bu puanlar çekmiş olduğunuz kredi, kullanış olduğunuz kredi kartı gibi birçok bankalara bağlı işlemlerinizi takip eder. Gecikme veya hiç ödemediğiniz banka borçlarınız sonrasında kredi notunuz sürekli olarak düşmektedir.

Kredi notunu yükseltmenin en önemli işlemleri arasında gereksiz kredi kartlarınızı kapatıp tek bir kredi kartı ile yola devam etmek olacaktır. Bu işlemin ardından sadece bir ay içerisinde kredi notunuz yükselişe geçecek iken diğer bir işlem ise kredi kartınızdan harcama yapmak olacaktır.

Nakitlerinizi kredi kartınızda dönem borcu olarak ödeyerek sürekli olarak kredi kartı üzerinden harcama yapmanız kredi notunuzu 3 ayda maksimum seviyeye çıkarır.

KREDİ NOTU DÜŞÜK OLSADA KREDİ VEREN BANKALAR

Kredi notu düşük (1100 altı) olan tüketiciler için finansman hizmeti sunması beklenen bazı bankalar belli oldu. İşte o bankalar aşağıda yer alıyor:

  • Enpara
  • Fibabanka
  • CepteTEB
  • Akbank
  • Vakıfbank