Kredi Notu Düşük Olanlar, Kredi Çekemeyenler Dikkat: 100 Bin TL’ye Kadar İpotekli Kredi Verilecek!

Kredi Notu Düşük Olanlar, Kredi Çekemeyenler Dikkat: 100 Bin TL’ye Kadar İpotekli Kredi Verilecek!

İpotekli kredi özellikle kredi notu düşük olan kişilerin başvuru yapabileceği bir kredi türüdür. İpotekli kredi almak için hangi bankaya başvurmanız gerektiğini sizler için hazırladık.

İpotekli kredi veren bankalar arasında Türkiye’de aktif olarak çalışan birçok banka yer almaktadır. Bu bankalar arasında hem kamu bankaları hem de özel bankalar yer alır.

İpotekli banka kredisi veren bankalar şu şekildedir:

• Yapı ve Kredi Bankası
• Vakıflar Bankası
• Akbank
• Ziraat Bankası
• Garanti BBVA
• Türkiye İş Bankası
• Denizbank
• QNB Finansbank

İpotekli kredi almak için bu bankalar ile iletişime geçerek başvuru yapılabilmektedir. Şahsen başvuru yapılması istenir.

Maaş İpotekli Kredi Nasıl Alınır?

İpotekli kredi alma yöntemleri bankalara diret başvurusu yapılması gerekir. Bu sebep ile de ilk yöntem ipotekli kredi için bankaya giderek başvuru yapmaktır. Sunulacak olan ipotek hakkında başvuru sırasında bilgi verilmeli ve bankaya gerekli dokümanlar sunulmalıdır. Bu süreçte kişilerin şahsen işlem yapmaları gerekir. Dijital kanallar kullanılarak başvuru yapılsa dahi nihai sonuç için bankaya gidilmesi ve gerekli imzaların atılması gerekir. Dokümanlarda ıslak imza olması önemlidir.

İpotekli Krediyi Kimler Alabilir?

İpotekli kredi alanlar kredi için gerekli şartları sağlayan kişilerdir. İpotekli kredi başvurusu yapan kişilerin banka tarafından istenen tüm şartları sağlaması gerekir. Şartları sağlamayan kişilerin kredi başvuruları çoğunlukla reddedilmektedir. İpotekli kredi alırken araç, taşınmaz mal ya da benzeri ögeler ipotek olarak gösterilebilmektedir. İpotekli kredi için genellikle araç ya da taşınmaz mal olan konut gibi ögeler daha sık kullanılmaktadır. Banka tarafından ipotek yaptırılacak alan hakkında farklı şartlar belirlenebilmektedir.

İpotekli İhtiyaç Kredisi için En Fazla Ne Kadar Verilir?

İpotekli ihtiyaç kredisi için verilen tutarların ne kadar olacağı bankalara göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 50 bin Türk lirasına kadar ipotekli kredi alınması mümkündür. Bazı bankalar 100 bin Türk lirasına kadar da ipotekli kredi verebilmektedir. Her bankanın verdiği tutar farklılık gösterse de kredi alma şartları benzer özellikler taşır. İpotekli kredi almak için ihtiyaç kredisi başvurusu yapmak ve kişinin üstüne olan bir malı ipotek olarak göstermesi gerekir.