Kozmetik ürünlerine zam kapıda! Aksan Kozmetik'ten zam açıklaması

Kozmetik ürünlerine zam kapıda! Aksan Kozmetik'ten zam açıklaması

Türkiye'nin öncü kozmetik markalarından olan Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu'ndan zam haberi geldi. Bir son dakika haberi olarak gelen zam haberi ardından vatandaşlar kozmetik ürünlerine yüzde kaç zam geleceğini araştırmaya başladı.

Artan enflasyon ve döviz kuru karşısında Türk Lirası'nın sürekli olarak değer kaybetmesi nedeniyle pek çok ürün, mal ve hizmete gelen zamlardan kozmetik ürünleri de etkileniyor. Firmaların ürünlerine uyguladığı düşük ölçekli zamların yanı sıra beklenen büyük zammın geleceği de duyuruldu. Vatandaşların sürekli olarak harcama yaptığı sektörlerden olan kozmetik sektöründe satılmakta olan ürünlere zam geleceği, Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu tarafından vatandaşlara duyuruldu.

Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu, kozmetik ürünlerinin üretimindeki artış nedeniyle ürünlerin satış fiyatlarında artış yaşanacağını duyurdu. Kutanoğlu'nun duyurusuna göre kozmetik ürünlerine gelecek zam oranının büyük olacağı öğrenilmiş oldu. Kutanoğlu, açıklamasında zamların oldukça büyük ölçekte olacağını belirtirken bu zamlı fiyatların Temmuz ayında değil, Ağustos ayında raflardaki ürünlere yansıyacağını belirtti. Yüzde 30 ila yüzde 40 arasında zam beklentisi olan kozmetik ürünleri ile ilgili konuşan Kutanoğlu'nun Bloomberg HT ile yaptığı yayından satır başları merak konusu oldu.

Kozmetik ürünlerine zam gelecek olması nedeniyle vatandaşlar gerek arama motorlarında, gerekse sosyal medya platformlarında kozmetik ürünlerine yüzde kaç zam geleceğini araştırmaya başladı. Kozmetik ürünlerine gelecek zam ile ilgili satır başları ve detaylar haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

Bloomberg HT ile görüşen ve ve ürün fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kutanoğlu, durumu şu sözlerle ifade etti;

"Biz çalışanlarımıza asgari ücrete yapılan zam dışında Mayıs ayında yüzde 20 bandında ara zam verdik. Çünkü enflasyon karşısında yapmış olduğumuz zammın onlar için çok bir anlamı olmadı." diyen Zafer Kutanoğlu, sözlerine "Bütün bunlar diğer maliyetlerle bir araya gelince ürünlerde yüzde 30- 40 bandında artışa sebebiyet verecek." diyerek devam etti. Ve son olarak "Bu artışlar raflara henüz yansımadı. Raflara ne kadar geç yansıtabilirsek o kadar halkımız için iyi olduğunu düşünüyoruz. Zamların Temmuz değil ama Ağustos ayında yansıyacağını düşünüyorum. Kur artışlarının da etkisini görebiliriz." ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

Ağustos ayında gelmesi planlanan kozmetik ürünleri zamları ile ilgili gelişmeler yaşandıkça en son ve en güncel haberler Gürses Gazetesi'nde paylaşılmaya devam edecek.