Konutta Yeni Model Duyuruldu! Hazine Arazileri Satışa Çıkarılacak

Konutta Yeni Model Duyuruldu! Hazine Arazileri Satışa Çıkarılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni açıklamalarıyla birlikte büyük ilgi uyandırdı. Vatandaşların kendi evini yapabilmesi için hazine arazilerinin kullanılabileceğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamayla birlikte vatandaşların uygun şartlarda konut yapabilmelerine imkan sağlamak için Hazine arazilerinin satışa çıkarılacağını belirtti. Bu yıl itibariyle İstanbul ve Ankara’da ki vatandaşların konut yapabilmesi için önemli adımların atıldığını belirten Bakan Kurum, altyapılı konut arsalarının üretildiğini açıkladı.

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamayla birlikte vatandaşlar yeni proje kapsamında arazilerin ne şekilde alınabildiğini merak etmeye başladı. Üretilen altyapılı konut arsalarının uzun vadede satışa çıkartılacağı Bakan Kurum tarafından açıklandı. Bakan Kurum vatandaşların müteahhitlerle anlaşmalı olarak veya kendi başlarına evlerini yapabileceklerini belirtti.

Türkiye’nin gündeminde konut ve kira fiyatlarında yaşanan artış bulunmakta. Gündemdeki bu sorun nedeniyle hükümet tarafında yeni çalışmalar devreye sokuldu. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan uygun faizli ev kredisi avantajının sunulmasıyla birlikte tüm ev sahipleri fiyatlarda artış yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Hazine arazilerini vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkacağız. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz” ifadelerini kullanarak yeni konut sistemini duyurdu.

konutta-yeni-model-duyuruldu-hazine-arazileri-satisa-sunulacak2.jpg

Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksine göre Türkiye’de geçtiğimiz yıla göre konut fiyatlarındaki artış yüzde 100’ü geçti. TÜİK tarafından Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte yasal kira artış oranı %34.36 olarak gösterilse de vatandaşlar evleri iki katın üzerinde kiraya vermeye başladı. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre ise Türkiye genelinde Nisan ayında ortalama kira 4.282 TL olarak belirtildi. Türkiye’de kira fiyatlarında yaşanan bu artışın son yıllarda yüzde 120’lik görünmesi nedeniyle tepkiler yükselmeye başladı.

Hükümet tarafında artan ev ve kira fiyatları nedeniyle çalışmalar başlatıldı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hazine arazilerinin satışa çıkarıldığını belirtti. İstanbul ve Ankara’da vatandaşların uygun şekilde konut yapabilmesi için Hazine arazilerinin satışa çıkarılacağı belirtildi. Bakan Kurum altyapılı konut arsaları ürettiklerini belirterek bunların uzun vadede satışa çıkaracaklarını açıkladı