Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi Açıklandı! Isı Yalıtımı Kredisi Veren Bankalar

Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi Açıklandı! Isı Yalıtımı Kredisi Veren Bankalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin detayları bugün belli oldu. Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi Açıklandı! Isı Yalıtımı Kredisi Veren Bankalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konutlarda ısı yalıtım kredi paketinin detayları bugün belli oldu. 6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda gündeme gelen ısı yalıtım kredi paketi ile ilgili detaylar bugün Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Krediler doğrudan yalıtım firmalarının hesaplarına aktarılacak.

Türkiye Cumhuriyeti tarafından açıklanan ısı yalıtım zorunluluğu geçtiğimiz yıllarda birçok binanın yenilenmesi ile devam ediyordu. Pandeminin gelişi ile birlikte inşaatlar durma noktasına gelirken artan döviz ile birlikte inşaat maliyetleri her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Bu süreçte ise Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında duyurulan konutlarda ısı yalıtım kredi destek paketlerinin de detayları resmen belli oldu.

Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı kurumundan yapılan açıklamalar doğrultusunda, kredi doğrudan yalıtım firmalarının hesaplarına aktarılacağı açıklandı. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise inşaat sektöründe ısı yalıtım hizmetlerinin artacağı ve bina ısı yalıtımlarını halen yaptırmamış olan vatandaşların bu işlemleri hızlı bir şekilde tamamlaması gerektiği söylenildi.

KONUTLARDA ISI YALITIM KREDİ PAKETİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi" olarak açıklanan bilgilendirme afişinde tüm detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Konutlarda ısı yalıtım kredi paketlerinde, kredinin 60 ay vadeli ve kredi faizinin yüzde 0,99 olarak olacağı duyuruldu. Gelen açıklamalar sonrasında ise konut başına azami 50 bin TL kredi kullanılabileceği iletildi.

Gelen açıklamalar doğrultusunda ise kredinin yüzde 60'ı yalıtım sözleşmesinin ibrazı ve kalan yüzde 40'ının ise proje tamamlanmasının ardından Enerji Kimlik Belgesi alınması ile birlikte kullanılabileceği belirtildi.

ISI YALITIM KREDİ PAKETİ VEREN BANKALAR

Devlet destekli ısı yalıtım kredisi veren bankalar henüz belli olmasada Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kredilerin verilmesi bekleniyor.

ISI YALITIM KREDİSİ VEREN BANKALAR

2022 Isı yalıtım kredisi veren bankalar merakla araştırılırken açıklanan bu paket ile birlikte hangi bankaların vereceği araştırılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, detayları “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez ile birlikte enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ‘Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi’ni hayata geçiriyoruz. öylelikle hem enerji verimliliğimizi artıracak hem de sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir çevre politikalarımızı da destekleyeceğiz. Milletimize hayırlı olsun” mesajıyla paylaştı.

DAİRE BAŞINA 50 BİN TL KREDİ VERİLECEK

ekran-resmi-2022-06-07-15-09-46.png

Konut kredi paketinin açıklanması ile birlikte konut başına azami kişilerin 50 bin TL kredi kullanılabileceği paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "Enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında, bina yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin Türk Lirası düzeyine kadar kredi sağlanacak" açıklamalarında bulundu.