Konut krizine çözüm: Milli Emlak'tan arsa satışları başladı! Satılık hazine arazi metrekare fiyatları ne kadar 2022

Konut krizine çözüm: Milli Emlak'tan arsa satışları başladı! Satılık hazine arazi metrekare fiyatları ne kadar 2022

Türkiye'de 2022 yılı ile birlikte artan enflasyon konut fiyatlarını derinden etkiledi. Konut krizine çözüm: Milli Emlak'tan arsa satışları başladı! Satılık hazine arazi metrekare fiyatları ne kadar 2022

Türkiye'de 2022 yılı ile birlikte artan enflasyon konut fiyatlarını derinden etkiledi. Vatandaşların artan enflasyon ile birlikte zor günler geçirdiği ülkede konut fiyatları da bir hayli arttı. Geçen sene bu tarihlerde 500 bin TL olan bir evin güncel fiyatı 1,5 milyon TL'i aştı. Ev almak artık hayal olurken bu süreçte ise hükümet kanadından belirli düzenlemeler geleceği paylaşılmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamalar ile birlikte artan konut fiyatlarına yeni bir soluk kazandırdıklarını açıkladı. Yaptığı açıklamalar ile birlikte artan konut krizi karşısında uygun fiyatlı hazineden arsa, tarla satışı yapacaklarını ve vatandaşların buraya kendi yapılarını inşa etme imkanına sahip olabileceklerini açıkladılar. İşte tüm açıklamalar ve detaylar Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

BAKAN KURUM: "ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve TOKİ eliyle, arazi maliyetlerini de aşağı çekmek adına Hazine arazilerini çalışıyoruz. Şehrin çeperinde, vatandaşımızın yerleşecekleri alanı altyapısı ile birlikte hazırlıyoruz. Bunları uzun vadeli ödeme şekli ile satışa çıkacağız" açıklamalarında bulundu.

Türkiye'de artan konut fiyatları ile birlikte tırmanışa geçen barınma krizi sonrasında bakanlıklar yeni düzenlemeler için kolları sıvadı. Hükümet kanadından gelen düzenleme talepleri sonrasında bakanlıklar bu konuda tüm detaylarıyla araştırmalarını gerçekleştiriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, barınma krizi ile ilgili konuşarak vatandaşın kendi evini yapabilmesi adına büyükşehirlerde altyapılı arsa satışı yapacaklarını açıkladı. İşte o açıklamalar..

“Hazine arazilerini vatandaşın kendi için konut yapması adına uygun şartlarda satışa çıkacağız. Vatandaş tek parselde kendi evini yapacak ya da talep örgütlenmesi ile daha büyük parseller alabilecek. İsteyen müteahhitlerle anlaşacak. Ankara’da Gölbaşı, İstanbul’da Tuzla, Çatalca, Başakşehir için çalışıyoruz"

HAZİNE ARAZİSİ METREKARE FİYATI NE KADAR 2022

Milli Emlak üzerinden satışa sunulan arazinin metre kare fiyatları ve tüm detayları belli oldu. Yapılan açıklamalar sonrasında vatandaşlar araştırmalara başlarken belirli bölgelerdeki arazi ve metrekare fiyatları Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

  • Ankara/Yenimahalle bölgesinde 635 m2 arazinin fiyatı 350 bin TL olarak satışa çıktı.
  • Ankara bölgesinde metrekareye göre 75 binden başlayarak 400 bin TL'e yükselene kadar araziler bulunuyor.
  • İzmir bölgesinde yer alan arazilerde ise 138 bin TL'de Bergama'dan başlayarak tatil beldesi olan Foça'ya kadar 4 milyon 230 bin TL'lik arazilerde bulunuyor.
  • Tekirdağ bölgesinde de hazine arazileri satışa çıktı. Buna göre Tekirdağ/Ergene ilçesinde 266 bin TL'ye 331,31 m2'lik araziler bulunuyor.
  • Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Antalya ve daha birçok araziler Milli Emlak'tan satışa çıktı.

Milli Emlak'ta satışa çıkan hazine arazileri ilanları ve bulundukları konumlar gibi detaylar internet sayfasında yer alıyor.