Konut fiyatları yükseldi, konut kredisinde vade 240 aya kadar çıktı!

Konut fiyatları yükseldi, konut kredisinde vade 240 aya kadar çıktı!

Merkez Bankası tarafından başlatılan yeni kanun kapsamında alınan karara göre bankaların sundukları faiz oranında güncellemeler yaşandı.

Günümüzde konut kredisi alarak yeni bir eve sahip olabilmek isteyen kişilerin sayısı gittikçe artıyor. Bunun için kişinin en az 18 yaşında olması ve konut kredisi çekebilecek bir varlığa sahip olunması gerekiyor. Talebin olumlu yanıtlanabilmesi için bu detaylar önemli oluyor. Özellikle başvuruda kredi puanı ön planda tutuluyor. Kredi puanı düşük olanların olumsuz yanıt alması muhtemel bir sonucu oluşturuyor. Konut kredisi başvurusunda bulunacak kişilerin aylık gelirinin %50'sini kapsayacak şekilde bir ödeme planı oluşturması öneriliyor.

Konut kredisi için başvuracak kişinin oturma iznine sahip olması gerekiyor. İnşaatı henüz tamamlanmamış bir ev için yapılacak başvuruda kat irtifakı teklif edilmelidir. Pek çok banka %80'i tamamlanmış projelere ancak kredi sunmaktadır. Kredi onaylandığı anda bir ekspertiz raporu ile ilişkilendirilerek süreç başlatılır. İpoteğin onaylanıp onaylanmayacağına dair net bilgi bu aşamada öğrenilebilir.

KREDİ VADE VE FAİZ ORANI YENİLENEN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Bankaların sunduğu konut kredisi tekliflerinden faydalanabilmek için sunulan bu ince detay noktalar daha rahat kredi kullanabilmeyi kolaylaştırıyor. Burada önemli olan daha uzun bir vade süresi ile konut kredisine sahip olabilmektir. Bu durum aylık taksit tutarının daha da düşürülmesini ve süreçte ödemelerin kolaylaşmasını da sağlıyor. 2022 yılının Temmuz ayı itibariyle yenilenen vadelerde ve faiz oranlarındaki değişim bankalarda farklılık gösteriyor. Aşağıdaki tablodan yenilenmiş vade süreleri ve faiz oranları incelenebilir:

  • Denizbank Mortgage kredisi %2,99 faiz oranı ile 120 ay vade fırsatı sunuyor.
  • Halkbank %1.20 faiz oranı ile 120 ay vade fırsatı sunuyor.
  • Garanti BBVA Mortgage kredisi kapsamında %3,70 faiz oranı ile 240 aya kadar vade kolaylığı sağlıyor.

KREDİ BAŞVURUSUNDA DÜŞÜK FAİZ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Yeni bir ev sahibi olabilmek için konut kredisi kampanyalarına başvuruda bulunmak isteyenlerin en çok merak ettiği konu en uygun faiz oranını sunan bankadır. Vade süresi daha çok cezbeden bir nokta olsa da faiz oranlarındaki düşüklük vatandaşın kredi çekme talebini daha çok ön plana çıkarıyor. Düşük faizli kredi veren bankalar arasında Halkbank ilk sırada yer alıyor. Konut sahibi olmak isteyenler için %1.29 faiz oranı ile 120 ay vadeli kredi kampanyasına başlattı. Bankalara giderek başvuruda bulunacak olanlar düşük faizli kredi kampanyasından yararlanabiliyor. Bunun yanında Ziraat Bankası aynı faiz oranı ile konut kredisi kullanma fırsatını sunuyor.

KREDİ BAŞVURUSUNDA UZUN VADE SUNAN BANKALAR HANGİLERİDİR?

konut-fiyatlari-yukseldi-konut-kredisinde-vade-240-aya-kadar-cikti-2.jpg

Vatandaşın ilk olarak tercih ettiği şey her ne kadar faiz oranındaki düşüklük olsa da vade oranlarındaki yükseklikte dikkati çeken konular arasında yerini buluyor. Özellikle 10 yıldan başlayarak 25 yıla kadar vade sayısı arttırılması mümkün olan bankalar tercih ediliyor. Bu bankalar arasında ise şunlar yer alıyor:

  • Garanti BBVA Mortgage kredisi 240 ay vade (20 yıl)
  • Finansbank 180 ay vade (15 yıl)
  • Denizbank Mortgage kredisi 300 ay vade (25 yıl)

HALKBANK DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÖDEME PLANI

Konut alımlarında düşük faizli kredi ve yüksek vade oranları sunan bankaların sundukları kredi limitleri, vade süreleri ve faiz oranları, aylık ödeme tutarları ile merak ediliyo. Düşük faizli kredi fırsatı sunan Halk Bankası'nın kişiye özel sunduğu konut kredisi, kredi tutarı, vade süresi ve aylık ödeme tutarı aşağıdaki tablodan detaylı bir şekilde incelenebilir:

Üst Limitli

  • Kredi tutarı: 750.000 TL
  • Kredi faiz oranı: %1,20
  • Kredi vade süresi: 120 ay
  • Kredi aylık ödeme tutarı: 11.826,04 TL

Alt Limitli

  • Kredi tutarı: 300 bin TL
  • Kredi vade süresi: 85 ay
  • Kredi faiz oranı: %1,20
  • Kredi aylık ödeme tutarı: 5.649,66 TL