Konut Destek Kredisi İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Konut Destek Kredisi İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirtilen konut destek kredisi için 3 yeni paket devreye alındı. Konut kredi desteği için son başvuru tarihi ne zaman?

Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında, ilk kez ve tek ev sahibi olacaklara uygun faizli kredi desteği verileceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirtilmişti. Yeni yapılan 3 ayrı destek paketi için son başvuru tarihi ne zaman? Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Yapılan açıklamayla birlikte vatandaşlar uygun faizli 10 yıla kadar vadeli kredi imkanından faydalanmak için bekleyişe başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3 yeni paketin devreye alınmasıyla birlikte vatandaşlar kredi için başvuru tarihlerinin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Düşük faizli konut kredisinden faydalanmak isteyenler hangi banka üzerinden kredinin alınacağını ve krediye başvuru şartlarının ne olduğunu merak etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kredi desteği ile birlikte ev fiyatlarında hızlı bir yükseliş gözlemlenmişti. Kredi faizlerinin düşürülmesi, ev sahiplerinin ev fiyatlarını artırmasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati artan konut fiyatları hakkında "Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz." açıklamalarını sosyal medya platformu üzerinden paylaştı.

konut-destek-kredisi-icin-basvurular-ne-zaman-baslayacak2.jpg

İnternet üzerinden satışa sunulan evler, sahipleri tarafından fiyatlarının artırıldığı gözlemlendi. Yapılacak konut kredi desteğiyle birlikte birçok fırsatçı denilen kişinin de sektöre girmesi beklenmekte. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen toplantı sonrasında alınan karar büyük ilgiye neden olmuştu. Yeni ve tek ev sahibi olmak isteyen kişiler müjdeyle birlikte sevinerek başvuruların başlamasını beklemekteydi. Fakat henüz daha açıklama bitmeden ev fiyatlarında iki kata kadar artışlar gözlemlendi.

Vatandaşlar uygun faizli konut kredisi desteğinin bir an önce verilmesini beklemeye başladı. Yakın zamanda belirlenen bankalar üzerinden verilecek destek ile birlikte birçok vatandaş yeni ev sahibi olabilecek. Yakın zamanda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.