Kıyıda köşede nakit parası olanlar dikkat! Kuyumculardan flaş uyarı geldi

Kıyıda köşede nakit parası olanlar dikkat! Kuyumculardan flaş uyarı geldi

Altının gram fiyatının 1.600 liraya ulaştığını ve bundan sonra fiyatın düşmeyeceğini söyleyen kuyumcu Rahmi Cömert, yukarı yönlü ivmenin hızla devam edeceğini ve aynı zamanda da altının kesinlikle daha güvenli bir liman ve halka açık bir şirket olduğunu vurguladı. Altın, kısa sürede para kazandıran araç olarak değerlendiriliyor..

Altın fiyatlarındaki artış hızla devam ederken, yaz aylarının gelmesi ve düğünlerin artmasıyla birlikte insanlar kuyumculara yöneliyor. Kuyumculuk sektörünün faaliyete geçtiğini söyleyen kuyumcu, yatırım yapmayı düşünenlerin ve atıl parası olanların beklemeden güvenle altını tercih edebileceklerini söyledi.

"Altına yatırım yapanlar kazanır"

Yükselişin istikrarlı olarak devam edeceğini ifade eden Rahmi Cömert, “Şimdi altın, Türkiye'nin aldığı küçük istikrar kararı nedeniyle ABD'nin küçülen ekonomik yapısından hızlı hareket etmekte. Doların değer kazanmasıyla birlikte altının gramı da artıyor. Ons değer kazandığında altın hızlı, aynı zamanda da sert bir şekilde yükseldi. Ancak altın kesinlikle güvenli limandır. Altın, anında para kazandıracak bir yatırım aracıdır. Parası olan herkes hiç düşünmeden altına yatırım yapabilir. Altına yatırım yapanların yıl sonunda çok para kazanacağını ve kar edeceğini düşünüyorum. Korkmamaları ve altına yatırım yapmaları gerekiyor” dedi.,

Kıyıda köşede nakit parası olanlar dikkat

“Altının 2 bin 2 bin 100 civarlarına gelmesini bekliyoruz”

Rahmi Cömert, altının 2 bin ve 2 bin 100 seviyelerini görmesini beklediklerini söyledi.

"Yaz çok yoğun"

 Cömert, kentteki yabancı ve yabancı hareketliliği nedeniyle tüm tüccarların hareketli olduğunu belirterek, "Yaz yoğun. Gurbetçilerimizin hepsi şehirdeki otellerde kalıyor ve alışveriş yaptıklarında tüccarlara katkıda bulunuyorlar. Bu faaliyetten kazanç sağlayan tacirlerimizin de dikkatli olması gerekiyor. Turistlere fahiş fiyatlarla değil, normal fiyatlarla satış yapmaları gerektiğini söylüyorum. Çünkü bu iş tüccar ve tüccarlara kazandıkları parayı Edirne'de harcama imkanı veriyor” dedi.

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken kuyumcular gram altını 1.620, çeyrek altını 2.770, Reşat'ı 11.100 liradan satışa sunuyor.