Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor! Bakanlıklar Devrede!

Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor! Bakanlıklar Devrede!

Kira fiyatlarının artmaya başlamasının ardından dünya genelinde çözümler üretilmeye başlandı. Türkiye'de de üç bakanlık konu ile ilgili görüşmeler başlattı! Detaylar gursesgazetesi.com'da.

Son dönede ekonominin gidişatı ile birlikte kiraların da artış göstermesi, dünya genelinde ortak bir sorun olduğu ortaya çıktı. Pek çok ülkeden görülen bu kira artışını önlemek amacıyla bazı ülkeler alarma geçti. Ülkelerinde bu sorun ile başa çıkabilmek adına bir müdahale yapmaya karar verdi. Hollanda bu ülkelerden biriydi. Yapılan görüşmeler sonucunda da bir sonuca ulaşıldı. Hükümetin belirlediği değerlerin ülke adına oldukça yüksek maliyetlere denk gelmesi nedeniyle ev sahiplerinin bu değerlerden ev vermemesine karar verildi. Böylelikle her vatandaşın ev bulabileceği ve yaşayabileceği bir düzene geçilebilecek.

Türkiye'de de benzer sorunların ortaya çıkması ile birlikte Kira fiyatlarının son dönemde git gide artması ile birlikte önlem alınması gerektiği kanısına varıldı. Vatandaşların son derece zorluk çektiği konulardan biri olan kira artışının önüne geçebilmek ve üzerine çalışmak için görüşmeler başladı. Bu amaçla üç bakanlık devreye girdi. Konu hakkında görüşmelerin başlamasının ardından ne gibi sonuçlara varıldığı merak konusu haline geldi.

Kira Fiyatlarına Düzenleme Geliyor!

Türkiye'de de üç bakanlık benzer konu ile ilgili görüşmelerini başlattı. Görüşmelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı vardı. Konu ile ilgili hangi detayların görüşüldüğü ve nelerin yapılacağı merak konusu haline geldi. Toplantı bitiminde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum şu açıklamaları yaptı;

"Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkan sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır"

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ev krizi için çözümler aranmaya başlandı. Gerçekleşen toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediyeler ile ortak bir şekilde yürütecekleri bu çözüm projesinin şimdiden ne olduğu oldukça merak edildi. Ev kiralarından yakınan pek çok vatandaş, sorunun ne zaman çözüleceğine ve ne olacağına dair öngörülerde bulundu. Şimdi ise gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde.