Kamu kurumu 18 yaş üstü KPSS’siz büro memuru alımına başladı

Kamu kurumu 18 yaş üstü KPSS’siz büro memuru alımına başladı

Kamu kurumu personel alımlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Aktarılan son habere göre kamuya 18 yaş üstü KPSS'siz büro memuru alınacak. Başvurular başlarken, başvurmak isteyenler için hem şartlar hem de son başvuru tarihi açıklandı. İşte detaylar..

KPSS’siz büro memur alımı başladı. Alımların daimi olarak yapılacağı ifade edilirken, başvurmak isteyenlerin en az 18 yaşında olması gerektiği açıklandı. Adayların taşıması gereken özel şartlar ise İŞKUR üzerinden şu şekilde açıklandı:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kanunda belirtilen suçlardan mahkum olmamak

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda emeklilik, yaşlılık veya malulluk aylığı almamış olmak

Müracaat tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

Erkek adaylar için askerlik hizmetini fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya sağlığı ile ilgili engeli bulunmamak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Arşiv araştırması sonucunda görevini yapmasına engel bir hususun bulunmaması (Arşiv araştırması sonucu olumsuz gelen adayların iş sözleşmeleri, işe başlamış olsalar dahi feshedilecektir.)

Başvurmak isteyenlerin en az ilkokul en fazla önlisans mezunu olması gerektiğinin de altı çizildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için alımların Ortaca Belediye Başkanlığına yapılacağı ifade edildi. Büro memuru kadrosu için yapılacak olan alımda son başvuruların 25 Aralık tarihinde alınacağı belirtildi. Şu an için toplam da 6 personelin işe alınacağı belirtildi.

Alımlarda ise ayriyeten bir KPSS puan şartının aranmayacağı da gelen bilgiler arasında. Başvuracak adaylar için İŞKUR tarafından da, “Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınma işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile ilanı veren kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır” açıklaması yapıldı.

BAŞVURU BELGELERİ

Yayımlanan ilanda yukarıda belirtilen şartları sağlayan adayların Kimlik Fotokopisi, Sağlık Raporu, Öğrenim Durumu (E- Devlet üzerinden alınacak), Nüfus Kayıt Örneği, Yerleşim Yeri Belgesi, Adli Sicil Kaydı, Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için), 2 Adet Fotoğraf hazırlaması gerekiyor.

Ancak yapılan açıklamada başvurusu onaylanan adaylardan belge isteneceği ifade edildi.