İslam Memiş dövizi olanları uyardı! Hazine arazilerini kimler satın alabilecek? "Arsalar daha da değer kazanacak"

İslam Memiş dövizi olanları uyardı! Hazine arazilerini kimler satın alabilecek? "Arsalar daha da değer kazanacak"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bugün yapılan enflasyon açıklamaları sonrasında dövize dair vatandaşları uyardı. İşte detaylar..

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bugün yapılan enflasyon açıklamaları sonrasında dövize dair vatandaşları uyardı. Her gün döviz ile ilgili yaptığı açıklamalar ile Türkiye gündemine etkisini vuran İslam Memiş yaptığı yeni açıklamalar ile birlikte dövizi olanları uyardı.

Türkiye'de enflasyon rakamları her ay artışla devam ederken gözler Temmuz ayında yapılacak maaş iyileştirmelerine çevrildi. Doların artış hızının önüne geçilemezken İslam Memiş ise bugün yaptığı açıklamalar ile birlikte elinde dolar bulunduranları uyardı. İslam Memiş ilerleyen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yeni ürün paketi ile birlikte dolar da düşüş yaşanacağını açıkladı. İşte detaylar..

islam-memis.jpeg

İSLAM MEMİŞ'TEN DÜNYA PİYASALARI TAHMİNİ!

"Dünya konjüktörüne baktığımız zaman yer altı zenginliklerini bir silah olarak kullanan yeni bir dünya sistemi var. O yüzden inşaat malzemelerinde artış var, tarım ve petrol gibi sektörlerde artış var. Yıl sonuna kadar 130 dolar üzerinde bir rakam görürsek dünya üzerinde ki gıda krizini görebiliriz. Türkiye'de ki kıtlığı, hayat pahalılığı tekrar gündeme getirmesi muhtemel bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor.

Aylık bazda yüzde 5 civarında yıllık bazda da yüzde 90 civarında gelen rakamlar aslında hayatın her geçen gün ne kadar pahalı olduğunu gösteriyor. Metropol şehirler boşaltılmak zorunda kalıcak, yaşam pahalılığından dolayı.

Bu hafta emlak ve faturalarda ki gelen zamları hep beraber gördük. Hangi paralar ile metropol şehirlerde geçineceksiniz? Yeni tarım politikaları gündeme gelecek mi? Sayın Cumhurbaşkanı ilerleyen hafta da sanırım yeni bir ürün paketi açıklayacak. Tanıtılacak yeni üründe doların biraz düşeceği söylense de sonrasında geri çıkacağı kanaatindeyim."

"ARSA FİYATLARI CİDDİ ANLAMDA DEĞER KAZANACAK"

Devletin hazine arazilerini satışa çıkaran hamle sonrasında İslam Memiş açıklamalarda bulundu. "Şimdi para boşa çıktı, herkes arsaya toprağa saldıracak. Arsa fiyatları ciddi anlamda değer kazanacak. Uyarılarım vardı, bu uyarıları sık sık 1 aydır yapıyorum. Bakan Kurum yerel yönetimlerden destek istedi. Hazine arazilerini TOKİ'ye, müteahhite ve vatandaşa satacağız açıklaması geldi.

hazine-arazisi.jpeg

Biz de hanize arazisi satın alabilecek miyiz sorularına ise İslam Memiş; "Bu hazine arazisi konusu herkesi bağlamıyor. Bunlar 20-30 yıl önce çıkıp devletin hazine arazisine çökmüş, oraya ev yapmış. Orayı köy yapmış ve devlet bu zamana kadar da oraların tapularını vermemiş. Bunun içerisine köyler de giriyor, boğazda ki villalar da giriyor. En güzel arazilerine konmuş, zamanında devletin kurallarını çiğnemiş ve yerel yönetimler bunlara çanak tutmuş. Gereken cezalar verilmediği gibi elektrik ve su vermişler. Vatandaş gidip de devlet hazine arazisi satıyormuş bende alayım konusu değil bu. Zamanında devlet hazinesine çökmüş kişilere belirli bir limit belirleyecekler. Dönümü belirli bir rakamdan hazine arazisinde evi olan köylülere bu araziler satılacak. Arazide oturanlar ise taksitli bir şekilde rahatça ödeyebilecek.

Müteahhitler bu hazine arazilerine TOKİ ile işbirliği yaparak konut projeleri yapılacak. Kişiler şahıs olarak bu arazileri satın alamayacak."