İŞKUR ev hanımlarına müjdeyi verdi! Evde 3 saatlik çalışmayla 1.500 TL kazanç sağlanabilecek!

İŞKUR ev hanımlarına müjdeyi verdi! Evde 3 saatlik çalışmayla 1.500 TL kazanç sağlanabilecek!

Türkiye’de iş arayanları ve işverenleri bir araya getiren İŞKUR, paketleme işi ilanlarını yayınladı. Bu ilana göre ev hanımları sadece evden paketleme işi yaparak aylık 1.500 TL ek kazanç sağlayabilecek. Başvuru süreci nasıl işliyor?

Son dönemlerde artan işsizlik sorunu ve pandemi döneminde eve kapanmalarla birlikte artan ihtiyaç, birçok sektörde istihdam sorununun çıkmasına neden oldu. Türkiye’de istihdam sağlamak, işsizlik ile mücadele etmek, iş arayanlara uygun şartlarda iş bulmak için yıllardır hizmet veren İŞKUR, şimdi de evden çıkmadan yapılabilen paketleme işi ilanlarıyla dikkatleri çekti. İŞKUR ilanlarında yer alan bilgilere göre ev hanımlarına oldukça uygun paketleme işleri ile kazanç sağlamak mümkün. Evde paketleme işi yaparak ayda 1.500 TL ek kazanç sağlamak isteyenler nereden ve nasıl başvuruda bulunabilir? İşte detaylar…

EVDE PAKETLEME İŞİ İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

Pandemi döneminde hızla artan işsizlik sorunu karşısında istihdamı güçlendirmek ve işsizliği azaltmak için mücadele eden İŞKUR, yine taşın altına elini koydu. Evden çıkmadan para kazanmak isteyen ancak çeşitli sebeplerden ötürü çalışamayanlara fırsat sunan İŞKUR, evde paketleme işi için ilanları yayınladı. Evde paketleme yaparak aylık ek kazanç sağlamak isteyen vatandaşların ilk olarak en yakın İŞKUR şubesine giderek kayıt yaptırması gerekiyor. İşsiz kaydı oluşturan vatandaşlar, daha sonra ilanlara başvurularda bulunabiliyor.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

2020/12/21/4000-4500-tl-maasla-kpss-sartsiz-sinavsiz-onlarca-sehre-personel-alimi-basvuru-sartlari-iskur-kurum-disi-kamu-isci-alimi-1608466532484cb28f.jpg

İŞKUR kayıt aşamasından önce kişilerin İŞKUR evde ek iş başvuru formunu doldurması gerekiyor ve başvuruda bulunanların, eğitim sertifikalarının İŞKUR meslek danışmaları tarafından teyit edilmesi gerekiyor. Bu aşamaları tamamlayan ve evden paketleme işine başvuruda bulunanlara, kendilerine uygun iş ilanı geldiğinde telefon üzerinden SMS ile bilgi veriliyor. Farklı el işleri için gelen işleri kabul eden ev hanımları, evden çıkmadan aylık ortalama 1.500 TL ek kazanç elde edebiliyor.

EVDE PAKETLEME İŞLERİ

Günde 3-4 saatlik çalışma ile yapılabilen bu işler arasında genellikle paketleme işi ön plana çıkıyor. Evde kına paketleme, evde poşet katlama, evde nikah şekeri yapma, evde mandal montajı, bitki çayı paketleme, takı tasarımları, evde sabun yapma, tırnak kutulama ve cetvel seti hazırlama gibi işler bulunuyor. Bu işler ile ev hanımları aylık 1.000 TL ile 1.500 TL arasında kazanç sağlayabiliyor.