İptal edilip geri çekilmişti tekrar zam geldi! Motorinin litresine zam yapıldı! İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatı

İptal edilip geri çekilmişti tekrar zam geldi! Motorinin litresine zam yapıldı! İstanbul, Ankara, İzmir güncel akaryakıt fiyatı

Türkiye'de artan akaryakıt fiyatları vatandaşın canını sıkmaya devam ederken bugün gelen zam ile birlikte motorinin litresi 30 TL'ye dayandı. İptal edilip geri çekilmişti tekrar zam geldi! Motorinin litresine zam yapıldı! İşte güncel akaryakıt fiyatları..

Türkiye'de artan akaryakıt fiyatları vatandaşın canını sıkmaya devam ederken bugün gelen zam ile birlikte motorinin litresi 30 TL'ye dayandı. Yeni yıl ile birlikte Türkiye'de enflasyon rakamları her geçen gün yükselmeye devam ederken motorin ve benzinin litresine ise her geçen gün zam gelmeye devam ediyor. Özellikle brent petrolün değer kazanması sonrasında tüm dünya ülkelerinde akaryakıt fiyatlarında değişiklikler olurken Türkiye'de dolar kurunun yüksek olması sebebiyle bedeli daha ağır oluyor.

Dün gündeme düşen motorine 2,60 TL'lik zammın iptal edildiği öğrenilirken zammın bugüne erteleneceği söylenmişti. Gelen haberler sonrasında ise akaryakıtta motorinin litresine zam yapıldı. EPGİS tarafından doğrulanan haber sonrasında motorinin litresine saat 23:59'dan itibaren geçerli olmak üzere 1,27 TL zam yapıldı.

VATANDAŞIN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Sosyal medyada ve sokakta yapılan röportajlar sonrasında akaryakıta gelen zamlar vatandaş tarafından tepki çekmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda akaryakıt fiyatlarının sürekli artması vatandaşın canını sıkarken toplu taşıma sektöründe yer alan sürücüler ise kontak kapatma noktasına geldi. Son gelen zamlar sonrasında toplu taşımalara zam yapılırken son günlerde üst üste gelen zamların ortalaması 5 TL'yi geçti.

Yaşanan bu gelişmeler sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün akaryakıt fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Brent petrolün veya doların yükselmesi akaryakıt fiyatlarına Türkiye'de doğrudan etki ediyor. Yaşanan bu gelişmeler ise vatandaşın cebini adeta deliyor.

Pazartesi günü Filyos'da Karadeniz gazı denize ilk boru indirme ve kaynak törenini yaparak bu yönde önemli bir adım daha attık. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynak potansiyelimizi en üst seviyede değerlendirilebilecek her yolu, yöntemi devreye alıyoruz. Petrol fiyatlarındaki aşırı yükselmeye bağlı olarak, pompa fiyatlarında ortaya çıkan rakamlar gerçekten rahatsız edici düzeydedir. Keşke ülkemizin her yerinden petrol fışkırıyor olsa da bu durumun önüne geçebilsek. Ama petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan anında etkileniyoruz. Petrol fiyatlarının katlanarak artan bu seviyesinin sadece bizim değil, hiçbir ülke bakımından sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bu fiyatların makul fiyatlara düşmesiyle birlikte pompa fiyatlarının da gerileyeceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ZAMLAR 23:59 İTİBARİYLE POMPAYA YANSIYACAK!

  • İstanbul'da motorinin litresi 27,90 TL iken gelen zam ile birlikte yeni fiyatı 29 TL'ye ulaştı.
  • Ankara'da motorinin litresi 27,99 TL iken gelen zam ile birlikte yeni fiyatı 30 TL'ye dayandı.
  • İzmir'de motorinin litresi 28,00 TL iken gelen zam ile birlikte yeni fiyatı 30 TL'ye dayandı.