İndirim bekleyen tüketicilere kötü haber! Araç fiyatları, ÖTV düzenlemesinden önce ikinci kez zamlandı!

İndirim bekleyen tüketicilere kötü haber! Araç fiyatları, ÖTV düzenlemesinden önce ikinci kez zamlandı!

ÖTV matrah düzenlemesi haberinin doğrulanmasının ardından araç fiyatlarının düşeceği konusunda umutlanan tüketicilere, kasım ayının ikinci araba zammı haberi geldi. İşte ayrıntılar…

Geride bırakmış olduğumuz sene içerisinde ekonomi piyasalarında yaşanan yukarı yönlü ataklar, her sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de yüksek oranlı zamların duyurulmasına sebep oldu. Artan yedek parça maliyetleri hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç modellerinin satış fiyatlarına direkt olarak yansıtıldı. Bu durumun yeni yıl ile birlikte bir nebze olsun yüzleri güldüren bir hale getirileceğine dair ümit besleyen vatandaşlar, 2022 yılında etkisini iyice arttıran çip krizi sebebi ile araçlara yeni zamların eklenmesi karşısında hayal kırıklığı yaşadı.

Bugün birçok ülkeden sıfır karbon hedefi açıklamasının da gelmesinin etkisi ile birlikte piyasada satışa sunulan benzinli ve dizel araçların hemen hemen hepsine yüksek oranlı zamların yapılmış olduğu kayda geçti. Sene sonuna doğru iyice durgunlaşmış olan piyasaya karşı ÖTV indirimi beklentisi içerisine girmiş olan vatandaşlar, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “ÖTV indirimi yok, matrah arttırma çalışması yapıyoruz” açıklamasından sonra yaklaşık 100 bin TL’lik bir indirim için heyecanlandı. Ancak bugün tüketicileri derinden sarsacak olan yeni bir zam haberi daha geldi.

ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ GELİYOR!

indirim-bekleyen-tuketicilere-kotu-haber-arac-fiyatlari-otv-duzenlemesinden-once-ikinci-kez.png

Uzun süredir araç fiyatlarının düşmesini bekleyen tüketiciler ve sektör temsilcileri, devletin bu konuda devreye girerek ÖTV indirimi yapacağını ve buna bağlı olarak da fiyatların gerileyip piyasanın hareketleneceğini düşündü. Ancak geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılmış olan açıklamada, ÖTV indiriminin gelmeyeceği kesin bir dil ile belirtildi.

Yapmış olduğu açıklamada önemli noktalara değinen Bakan Nebati, ÖTV indirimi söylentilerini kesin bir dil ile yalanlarken şu an ÖTV matrahlarının arttırılması üzerine bir çalışmanın başladığını belirtti. Matrahların artması ile birlikte ise yüzde 80’lik ÖTV diliminin altında birçok araç modeli sıralanacak ve buna bağlı olarak da araç satış fiyatları aşağı çekilecek. Sektör temsilcileri matrah düzenlemesinin ardından ortalama 100 bin TL’lik bir düşüş beklediklerin ifade etti.

KASIM AYININ İKİNCİ ZAMMI DUYURULDU!

ÖTV matrah düzenleme çalışması ile birlikte araç fiyatlarının aşağı çekileceği konusunda umutlanmış olan tüketicilere, bugün yeni bir zam haberi verildi. Genelde her ayın başında fiyat güncellemesi yapılan araçlara, kasım ayının ortasında ayın ikinci zammının yansıtıldığı bilgisi kaydedildi.