Hükümet yetkilileri, emekliler ve memurlar için harekete geçti! Maaşlara refah payı düzenlemesi gündeme alındı!

Hükümet yetkilileri, emekliler ve memurlar için harekete geçti! Maaşlara refah payı düzenlemesi gündeme alındı!

Artan enflasyon karşısında maaşları yetersiz kalan vatandaşlar için geri sayım başladı. Ocak ayı zamlarını merak ile bekleyen vatandaşlara, hükümet tarafından müjdeli haber geldi. İşte ayrıntılar…

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde para piyasalarında ve altın piyasasında ortaya çıkan yükselen grafikler, gündelik hayat içerisinde satışa sunulan hizmet ürünlerinin ve diğer hizmet başlıklarının yüksek oranlarda zamlanmalarına sebep oldu. Bu durum enflasyonu giderek yükseltirken ocak ayında açıklanan asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına tarihi seviyelerde zamların yansıtılmasına aracılık etti.

Yeni dönemde yalnızca ülkemizin değil tüm dünya ülkelerinin en büyük ekonomik problemlerinden birisi olarak gösterilmeye devam edilen yüksek enflasyon, çalışanların ve emeklilerin ocaklarına resmen incir ağacı dikti. Her fırsatta “vatandaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” açıklamasında bulunan hükümet yetkilileri enflasyon ile doğru orantıda maaş artışı yapsa da artıştan sonra da yükselmeye devam eden enflasyon, zam oranlarının kısa süre içerisinde erimesine sebep oldu.

2022 yılının son aylarına doğru geçim derdi iyice büyüyen çalışanlar ve emekliler, gözlerini ocak ayında açıklanacak olan maaş zamlarına çevirdi. 3 Kasım tarihinde açıklanmış olan ekim ayı enflasyon rakamları ile birlikte ocak ayı maaşlarına yansıtılacak olan 6 aylık enflasyonun 4’üncü verisi tamamlanırken kulislerden maaş zamlarına yönelik yeni bilgiler gelmeye başladı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA REFAH PAYI DÜZENLEMESİ!

hukumet-yetkilileri-emekliler-ve-memurlar-icin-harekete-gecti-maaslara-refah-payi-duzenleme-2.jpg

Her yıl, yılın 6 aylık iki periyodunda maaş zammı alan memurlar ve emekliler, temmuz ayının başında 2022 yılının son maaş zammını aldı. Her ne kadar zam açıklaması o zaman ki enflasyona kıyas ile “yeterli” olarak yorumlansa da sene sonuna yaklaşıldığı şu günlerde enflasyonun halen artmaya devam ediyor olması, yapılan maaş zammını kısa süre içerisinde yetersiz kıldı. Bu durum, gözlerin ocak ayı açıklamalarına çevrilmesine sebep oldu.

Ocak ayının başında açıklanacak olan memur ve emekli maaşları için geri sayım devam ederken kulislerden yeni bir bilgi geldi. Geçtiğimiz hafta milletvekilleri ile bir toplantı gerçekleştirmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yüzde 5-10 aralığında refah payı düzenlemesini gündeme aldığı ileri sürüldü.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI YÜKSELECEK Mİ?

Kulislerden gelen bir diğer bilgiye göre gerçekleştirilmiş olan toplantıda, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesinin teklif edildiği ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu teklifi reddettiği de kaydedildi.