Haziran ayı zamla geldi! Konutta yüzde 30, sanayide yüzde 40 ve elektrik üretimine ise yüzde 17 zam!

Haziran ayı zamla geldi! Konutta yüzde 30, sanayide yüzde 40 ve elektrik üretimine ise yüzde 17 zam!

SON DAKİKA: Doğalgaza zam geldi. Haziran ayı zamla geldi! Konutta yüzde 30, sanayide yüzde 40 ve elektrik üretimine ise yüzde 17 zam!

1 Haziran 2022 Çarşamba günü itibariyle doğalgaza zam geldi. Haziran ayı zamla geldi. Konutta kullanılan doğalgaza yüzde 30, sanayi abonelerine yüzde 40 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 17 zam yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı..

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bilgiler doğrultusunda haziran ayına ilişkin tarife tablosunda artış yaşandığı görüldü. Gün geçtikçe artan maliyetler ve tüketim masrafları nedeniyle vatandaşlar zor zamanlar geçiriyor. Doğalgaza gelen zamla birlikte kış aylarında faturalarda büyük bir yansıma görünecek.

Haziran Ayı Doğalgaz Fiyatları Ne Kadar Oldu?

BOTAŞ tarafından yayımlanan verilere göre konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak tarifede büyük oranda artışa gidildi. Verilere göre uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğalgaz için 3.264 TL olurken, sanayi aboneleri için ise bin metreküp doğalgaz 10.416 TL yükseldi. AA tarafından yayımlanan habere göre ise elektrik üretim amaçlı tarife de ise bin metreküp doğalgazın fiyatı 12.500 TL’ye yükselmiş durumda.

Mayıs Ayında Tarifede Değişikliğe Gidilmemişti

BOTAŞ tarafından her ay hazırlanan tüketiciler için gaz dağıtımı tarifesinde bu ay büyük zam yapıldı. Mayıs ayında rakamlar sabit şekilde tutulurken 1 Haziran’ın gelmesiyle birlikte tüm tüketici gruplarında zam yapıldı. Geçtiğimiz ay sabit kalan doğal gaz fiyatları bin metreküp doğalgazda 2.511 TL olurken, sanayi aboneleri için ise bin metreküp doğalgazda 9.450 TL olarak dağıtılmaktaydı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 10.750 TL olarak devamlılığını sürdürmüştü. 1 Hazirana gelinmesiyle birlikte resmi internet sitesi üzerinden tarife fiyat değişikliğini duyuran BOTAŞ’ın, doğalgaza yüzde 30 oranında zam yapılacağı görülmüş oldu.

Vatandaşlar doğalgaza gelen zammın ardından elektrik ve suya zam yapılıp yapılmayacağını merak etmeye başladı. Rusya tarafında çeşitli enerji krizleri yaşanırken bunun ülkemize etkilerinin ne olacağını da ilerleyen günlerde görebileceğiz. Rus enerji şirketleri ruble ile ödeme yapmayan Avrupa ülkelerine yavaş yavaş doğalgaz tedarikini durdurmaya başladı. Rusya’da yaşanan gelişmelerle birlikte ülkemizde ilerleyen aylarda tarife değişikliğine gidilip gidilmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.