Haziran 2022 Zorunlu trafik sigortası primi ne kadar oldu?

Haziran 2022 Zorunlu trafik sigortası primi ne kadar oldu?

Otomobillerin trafiğe çıkmadan önce yaptırması gerekenlerden birisi olan zorunlu trafik sigortası primleri araştırılıyor. Haziran 2022 Zorunlu trafik sigortası prim ne kadar oldu?

Otomobillerin trafiğe çıkmadan önce yaptırması gerekenlerden birisi olan zorunlu trafik sigortası primleri araştırılıyor. Trafik sigortaları yaptırmak zorunda olan vatandaşlar, sigortasız yola çıkmaları durumunda cezai işlemlerle karşı karşıya kalabilir. Her ay artması beklenen zorunlu trafik sigortaları Haziran ayında ne kadar oldu merak ediliyor. Vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında yer edinen zorunlu trafik sigortalarına dair detaylar ve daha fazlası haberin devamında yer alıyor.

TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİNE ZAM!

Yapılan değişiklikle, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak. Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak. Ayrıca, Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında arttırılabilecek.

Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik 1 Hazirandan itibaren başlıyor

TRAFİK SİGORTA PRİMLERİ NE KADAR OLDU?

1 Temmuz'dan itibaren, motorlu araç asgari sigorta teminatları; sağlık giderleri için kişi başına 500,000 TL'den 1 milyon TL'ye, kaza başına ise motorlu araç cinsine göre 2.5 milyon TL'den 5 milyon TL'ye, 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye, 1.5 milyon TL'den 3 milyon TL'ye çıkarıldı. Maddi teminat miktarları ise araç başına 50,000 TL'den 100,000 TL'ye, kaza başına 100,000 TL'den 200,000 TL'ye yükseltildi. Bu teminat tutarlarında, 1 Ocak 2023'ten itibaren %20 artırım yapılarak uygulanacak.