Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri Türkiye’nin dış borcunu 475 milyar dolar çıkardı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri Türkiye’nin dış borcunu 475 milyar dolar çıkardı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre; Mart ayı sonunda Türkiye'nin toplam dış borcunun tam 475,7 milyar dolar olduğu belirtilirken net dış borcunun ise 255 milyar dolar şeklinde olduğu bildirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı verilerde 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla toplam net dış borç ve aynı zamanda da net dış borçlar açıklandı. Verilerde ayrıca, Hazine garantili olan dış borç ile net kamu borcu ve Avrupa Birliği (AB) tanımlı toplam kamu borcu verilerini açıkladı.

Sonuç olarak, Türkiye'nin toplam dış borcu 475,7 milyar dolar olurken, borç miktarının milli gelire oranının ise %49 olduğu kaydedildi. Aynı gün toplam net dış borç bakiyesi 255 milyar doları buldu. Stok-milli gelir oranı %26,3'tür. Hazine garantili olan dış borç ise 15,7 milyar dolardır.

Türkiye’nin dış borcunu 475 milyar dolar

Bu dönemde toplam net kamu borcu 2 milyar 934 milyar lira şeklinde kaydedildi. Milli gelire oran %17,1 olarak belirlendi. AB'nin tanımladığı toplam devlet borcu 5 trilyon 336 milyar lira ve bu rakamın ise milli gelire olan oranının yüzde 31,2 olarak hesaplanıyor olduğu belirtildi.

Kaynak:Gürses Gazetesi