Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: yeni ekonomik model açıklanacak! Yeni ekonomik model ne olacak? Dolar'da sert düşüş başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu: yeni ekonomik model açıklanacak! Yeni ekonomik model ne olacak? Dolar'da sert düşüş başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında Türkiye gündemi bir anda hareketlenirken yeni ekonomik modelin ne olacağı konuşulmaya başlandı. Peki Yeni ekonomik model ne olacak? Dolar'da sert düşüş başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında Türkiye gündemi bir anda hareketlenirken yeni ekonomik modelin ne olacağı konuşulmaya başlandı. Bir ay öncesinde gündeme düşen "Süper bono" haberleri sonrasında dövizde sert düşüşlerin yaşanması beklenirken bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte detayların akşam saatlerinde ilgili kurumlar tarafından paylaşılacağı açıklandı.

Enflasyonun yüzde 70'e ulaştığı Türkiye'de döviz her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle son 1 haftada yükselişini sürdüren dolar kuru bugün 17,50 TL bandına doğru kürek atarken açıklanacak yeni model sonrasında ise kur tekrar 17 TL altına düştü. Yaşanan bu gelişmeler dövizde sert düşüşlere neden olurken gram altın 1000 TL'nin altına düştü. Peki yeni ekonomik model ne olacak? İşte detaylar..

HAZİNE'DEN YENİ EKONOMİK MODEL AÇIKLAMASI!

* Biz, vatandaşlarımızın bu art niyetli felaket tellallarına prim vermek yerine ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceğine yönelik gayretlerini devam ettireceklerine olan inancımızı bir gün bile azaltmadık.

* Bu bağlamda başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

“Kur Korumalı Mevduat”tan (KKM) sonra “Enflasyon Korumalı Tahvil” uygulaması hükümet çevrelerince bir süredir dile getiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 Mayıs'ta uygulamanın hazırlıklarının tamamlandığını şöyle duyurmuştu:

“İhtiyaç duyulması halinde devreye alınacak bu enstrümanlara yönelik ilgili kurumlarımızın çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu alternatiflerden biri olan bireysel yatırımcıya yönelik enflasyon korumalı tahvilin tasarımı ve geliştirilmesi çalışmalarımızı tamamladık. Söz konusu senedin ihracına ilişkin diğer operasyonel süreçlerin tamamlanmasının ardından ihracın zamanlamasına piyasa şartları ve Hazine borçlanma stratejilerimiz çerçevesinde karar vererek kamuoyuyla paylaşacağız.”

YENİ EKONOMİK MODEL NE OLACAK?

Yeni ekonomik modelin bu akşam kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında ise gündeme "Enflasyon Korumalı Tahvil" modeli geldi. Bakan Nebati bu model için daha önce açıklamalarda bulunurken akşam saatlerinde yeni ekonomik modelin paylaşılması bekleniyor.