Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: "Enflasyon düşüşe geçti"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: "Enflasyon düşüşe geçti"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün açıklanan Mayıs enflasyon rakamları sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: "Enflasyon düşüşe geçti"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün açıklanan Mayıs enflasyon rakamları sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de yatırımcı ve vatandaşların merakla beklediği gelişmeler arasında yer alan enflasyon sonuçları sonrasında Nebati'den gündeme dair değerlendirmeler geldi. Gelen açıklamalar sonrasında ise vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterirken neler söylediği ise merak edildi. İşte detaylar..

BAKAN NEBATİ'DEN TÜİK ENFLASYON DEĞERLENDİRMELERİ

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamları sonrasında değerlendirmelerde bulundu. İşte o açıklamalar..

"Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir" dedi.

"ENFLASYON DÜŞÜŞ EĞİLİMİNE GİRMİŞTİR"

"Küresel salgın ve savaş ortamının tetiklediği gıda ve enerji başta olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek artışlar ve tedarik zincirlerinde oluşan bazı aksaklıklar, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz enflasyon artışlarında da temel bir rol oynuyor.

Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Önümüzdeki süreçte, olumlu seyreden iklim koşullarının da etkisiyle, tarımsal üretimimizde gerçekleşmesini beklediğimiz artışın enflasyondaki gevşemeyi olumlu yönde destekleyeceğini öngörüyoruz.

Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!"

KATAR MALİYE BAKANI İLE GÖRÜŞME YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyona dair değerlendirmelerinin hemen ardından Katar Maliye Bakanı ile görüşme gerçekleştirdi.

Nureddin Nebati görüşmenin detaylarını Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile duyurdu. İşte o açıklamaları..

nebati.jpeg

"Katar Maliye Bakanı Sn. Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile bir araya gelerek ülkelerimiz arasındaki yakın temasın ve tesis edilen istişare mekanizmalarının sürdürülmesi, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin güçlendirilmesi hususlarında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik.

Akabinde, küresel ekonomide yaşanan sorunlar, jeopolitik gerginliklerin neden olduğu yüksek emtia fiyatları gibi başlıkları değerlendirerek ortak gündemimizde yer alan konuları detaylı bir şekilde ele aldık."