Güvenilir liman olarak bilinen altın güne nasıl başladı? 10 Haziran 2022 Cuma gram altın ne kadar oldu? Tekrardan 1000 TL..

Güvenilir liman olarak bilinen altın güne nasıl başladı? 10 Haziran 2022 Cuma gram altın ne kadar oldu? Tekrardan 1000 TL..

10 Haziran 2022 Cuma gram altın fiyatları günün erken saatlerinde araştırılmaya başladı. Güvenilir liman olarak bilinen altın güne nasıl başladı? Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklaması sonrası 1000 TL altına düşen gram altın tekrardan yükselişe geçti..

10 Haziran 2022 Cuma gram altın fiyatları günün erken saatlerinde araştırılmaya başladı. Yatırımcıların tereddüt etmeden en sık tercih ettiği araçlar arasında yer alan altın, yatırımcısını yıllar içerisinde üzmemiştir. Dünya da en değerli madenler arasında yer alan altın geçmiş dönemlerden bugünlere kadar gelinen süreçte heykelcilik, mücevher ve takılar gibi birçok eşyalarda kullanılmıştır.

Yatırım aracı olarak görülen gram altın ve külçe altın gibi diğer altın çeşitlerine oranla işçiliğin en aza indiği ürünler arasında yer almaktadır. Dünya piyasalarında yaşanan krizlerden diğer dövizlere oranla daha az etkilenmektedir. Yatırımcıların altını tercih etmesinde ki en büyük sebepler arasında da bu bilgiler yer almaktadır.

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan problemler ve ekonomik krizlerde o ülkelerin para birimlerine doğrudan etki edilirken altın piyasası küresel alanda davranış göstererek uzun vadede yatırımcısına her zaman kazanç sağlamaktadır. Altının hem yatırım aracı hem de hediye olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli değişmesine sebep olmaktadır.

9 Haziran Perşembe günü gram altın 1000 TL barajını aşarak yatırımcısını yeni bir dönüm noktasına taşıdı. Gün içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gelen açıklama ile bir anda 1000 TL altı seviyelerine tekrar düşen gram altın, akşam saatlerinde gelen yeni gelire endeksli tahvil ile tekrar yükselişe geçti. Yaşanan bu süreçte birçok yatırımcı panik satışı gerçekleştirirken gram altın önceki seviyesinin de üstüne çıkmayı başardı.

10 HAZİRAN 2022 GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gürses Gazetesi 06:08 saatlerinde piyasa analizi ve güncel durumuna göre gram altın yeni güne (10 Haziran 2022 Cuma) 1.021,23 TL ile başlangıç yaptı. Gün içerisinde gram altının beklentileri 1.050 TL seviyelerini zorlamak. Yapılacak açıklamalar ve piyasa hareketlerine göre yatırımcılar altında yükseliş bekliyor.

Gelire endeksli tahvil açıklamaları sonrasında yükselişe geçen dövizler de haftanın kapanış günü nasıl bir hareket izlenecek merak ediliyor. Döviz yükselişleri devam ederken yeni bir barajın geçilmesi durumunda ise eş zamanlı olarak birçok sektörde zam haberlerinin gelmesi bekleniyor.

  • Gram altın alış fiyatı: 1.021,23 TL
  • Gram altın satış fiyatı: 1.022,14 TL

9 Haziran 2022 Perşembe günü piyasa kapanış rakamı 1.019,79 TL'dir.

ekran-resmi-2022-06-10-06-08-01.png