Günde 2 Bin TL. Kazandıran Meslek Belli Oldu! Günde 2 Bin TL Kazandıran Meslek Var Ama Yapan Yok Denecek Kadar Az!

Günde 2 Bin TL. Kazandıran Meslek Belli Oldu! Günde 2 Bin TL Kazandıran Meslek Var Ama Yapan Yok Denecek Kadar Az!

Günde 2 Bin TL kazandıran o meslek belli oldu. Koyun kırkımı gündeme geldi. Çanakkale'de günde 2 Bin TL kazandıran o işi yapan kimse olmayınca Bursa'dan çalışmak isteyen kişiler geldi. İşte detaylar...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yapılan koyun kırkımı işinin günlük kazancı ağızları açık bıraktı. İşsizliğin çok alım gücünün ise oldukça zor olduğu bu günlerde pek çok kişi koyun kırkımı işine gözlerini çevirdi. Sadece günde 2 Bin TL kazandıran o iş için Balıkesir'den işçiler akın etti.

Günde 2 Bin TL kazandıran o meslek belli oldu. Koyun kırkımı gündeme geldi. Çanakkale'de günde 2 Bin TL kazandıran o işi yapan kimse olmayınca Balıkesir'den çalışmak isteyen kişiler geldi.

Günde 2 Bin TL Kazandıran İş!

Çanakkale'nın Çan ilçesinde yapılan koyun kırkımı işi işin Çanakkale'de kimse kalmayınca Balıkesir'den çalışmak üzere pek çok kişi gitti. Balıkesir'den koyun kırkımı için gelen ekip koyun kırkımını koyun başı 20 TL'den yaptı. Koyun başına 20 TL alan Balıkesir'li ekip günde 2 Bin TL kazanıyor.

Kişi başı 100 koyun kırkan Balıkesir'li grup yine kişi başı 2 Bin TL kazanıyor. Çanakkale'nin Çan ilçesinin Küçükpaşa köyünde yaz aylarının yavaş yavaş gelmesi ile birlikte hayvancılıkla uğraşan yerliler koyun kırkımına başladı. Çanakkale ilçesinde ve yakın civarında koyun kırkım işini yapan hiçkimse olmaması nedeni ile Balıkesir'den ekip geldi.

Paraya Para Demiyorlar!

screenshot-4.png

Balıkesir'den gelen koyun kırkım ekibi kişi başı günde 100 koyun kırkarak 2 Bin Tl gelir elde ediyor. Koyun Kırkıcısı Hayrettin Nacar "Yedi yıldan bu yana koyun kırkıyorum. Ekip başkanımız bize koyun buluyor bizler de kırkıyoruz. Eskiden koyunlar makaslarla kırkılıyordu. Şimdi teknolojiye ayak uydurduk. Elektrikli ve motorlu makaslarla kırkıyoruz. Günde kişi başı 90-100 adet koyun kırkıyoruz. Tanesini 20 liradan kırkıyoruz. Günlüğümüz 2 bin lirayı buluyor bereket versin" dedi.

Balıkesir'den gelen koyun kırkım ekibinin başı Adnan Ertaş, "Benim ekipte 9 kişi var günde 750 ila 800 koyun kırkıyoruz. 100 koyun kırkan da oluyor 80-90 koyun kırkan da oluyor" dedi.