Gram altın için beklenen fiyat skalası İslam Memiş'ten geldi: "İşler bu sefer biraz daha karmaşık"

Gram altın için beklenen fiyat skalası İslam Memiş'ten geldi: "İşler bu sefer biraz daha karmaşık"

Dünya piyasalarında merakla takip edilen dövizlere ilişkin açıklamalarda bulunan İslam Memiş zaman zaman yaptığı duyurular ile vatandaşın gönlünde taht kurdu.

Dünya piyasalarında merakla takip edilen dövizlere ilişkin açıklamalarda bulunan İslam Memiş zaman zaman yaptığı duyurular ile vatandaşın gönlünde taht kurdu.

Altın ve Finans Yatırım Uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ile birlikte vatandaşa en doğru bilgiyi vermeye devam ediyor. Merakla beklenen gelişmeler arasında yer alan gram altın için geri sayım başladı. İslam Memiş'ten 2 farklı fiyat skalası söylenirken kısa süre içerisinde ise gerçekleşmesi bekleniyor.

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ: GRAM ALTIN

Gram altın yatırımcılar tarafından çok sevilir ve takip edilirken yükseliş sürecek mi merak ediliyor. Özellikle doların yükselmesi ile birlikte bir ivme yakalayan gram altın sonrasında ise yükselişini sabitleyerek devam etmişti. Enflasyona endeksli tahvilin piyasaya sürülmesi piyasaları nasıl etkileyecek bilinmez iken İslam Memiş'ten gelen açıklamalar ise gündemi derinden etkileyecek. İşte detaylar..

ALTIN GRAMI TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş her haftanın belirli günleri yaptığı tahmin ve videolar ile birlikte vatandaşın gözdesi haline geldi. Özellikle vatandaşa doğru bilgiyi en iyi yollarla vermeye çalışan Memiş gram altın ile ilgili öngörülerini aktardı.

Altın'ın gramı 973 TL'i görürken geçtiğimiz Nisan ayı bu tarihlerde 890 TL'e kadar inmişti. ABD Merkez Bankası FED tarafından gelen faiz arttırımı ise altın yükselişe geçerken Türkiye'de ise dolar ve euro'da ki sert yükselişte aynı oranda sürüyor.

YENİ MEVDUAT SİSTEMİ AÇIKLANIRSA DOLAR FIRLAYACAK!

İslam Memiş, Türkiye'de Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelmesi beklenen yeni mevduat sistemi ile birlikte dolarda ki artışla ilgili açıklama yaptı. Yeni mevduat açıklanması durumunda dolarda 16.80 ve 17.00 arasında olacağı iletildi.

Dolar yatırımcıları için ise 16.39 ve 16.61 arasında alım yapmamaları gerektiğini vurguladı.

GRAM ALTINDA DİRENÇ SEVİYESİ: 1980

İslam Memiş açıklamalarına devam ederken FED'in faiz kararı sonrasında ons altının 1880 ila 1980 arasında olacağını paylaştı.

Gram altında 1050 TL seviyelerini görmenin mümkün olacağını vatandaş ile paylaşırken yeni açıklanacak mevduat paketi ile birlikte gram altının 940 TL civarında olacağını paylaştı. Türkiye'de birkaç günde açıklanması beklenen yeni mevduat sistemi tüm dengeleri değiştireceğe ve enflasyonun artmasına sebep olacağa benziyor.