Gram altın için beklenen açıklama İslam Memiş'ten geldi! Yükseliş devam edecek mi, alım ve satım için doğru zamanı söyledi mi?

Gram altın için beklenen açıklama İslam Memiş'ten geldi! Yükseliş devam edecek mi, alım ve satım için doğru zamanı söyledi mi?

Türkiye'de gram altın fiyatları dolarla birlikte geçtiğimiz günlerde yükselirken kritik seviyeler ve tahminler piyasa analisti İslam Memiş'ten geldi. Yükseliş devam edecek mi, alım ve satım için doğru zamanı söyledi mi? Detaylar..

Türkiye'de gram altın fiyatları dolarla birlikte geçtiğimiz günlerde yükselirken kritik seviyeler ve tahminler piyasa analisti İslam Memiş'ten geldi. Yaptığı açıklamalar ile birlikte vatandaş tarafından büyük güven arz eden İslam Memiş yeni yatırımlara dair açıklamalarda bulundu. Ons altının son 5 günlük süreçte ki yükselişi FED'in yaptığı tutanak açıklaması ile birlikte sona geldi.

Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında ise altın fiyatları ile ilgili yeni tahmini finans analisti İslam Memiş yaptı. Buna göre ise ons altın için "Yeni ralliler görebiliriz" diyen uzman gram altın için ise erken hareket etmemek lazım diyerek "Çok heyecanlı olmamak lazım" dedi. Merakla beklenen yükseliş sürecek mi, gram altın için en iyi alım ve satım zamanı ne zaman araştırmaları başladı. İşte detaylar..

FED'DEN GELEN AÇIKLAMALAR ALTIN FİYATLARINI BASKILMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya piyasalarından gelen açıklamalar ile ons altın fiyatları enflasyon ve resesyon risklerine karşı ABD tarafından gelen baskılar fiyatları düşürüyor. Altın fiyatları dünya piyasalarında son beş gündür ciddi bir yükseliş yaşarken ons fiyatları ise dün FED açıklamaları ile büyük bir düşüşe geçti.

fed-altin.jpeg

FED yaptığı açıklamalar ile enflasyon riskinin devam ettiğini kamuoyu ile paylaşırken, Haziran ve Temmuz aylarında da faiz arttırımına gideceğine dair açıklamalarda bulundu. Ons altın ise gelen bu gelişmeler doğrultusunda 1845 dolar'dan 26 Mayıs Perşembe gününe başladı.

İSLAM MEMİŞ'TEN "RALLİ UYARISI" GELDİ!

Türkiye'de altın fiyatları her gün merakla araştırılırken en önemli konular arasında yer alan gram altına dair alım/satım fırsatları ise yorumlanmayı bekliyor. Bu noktada ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik eşik öncesinde bir değerlendirme geldi.

Altın yatırımcıları için yaptığı açıklamada FED toplantısına kadar ons altın fiyatlarının ortalama 1780 dolar ile 1880 dolar arasında takip etmesi gerektiğini iletti. İslam Memiş açıklamalarına, “1.860-1.868 dolar aralığında kar satışı gelebilir. Şu anda altının onsu 1.857 dolar seviyesinde. Aşağı yönde 1.835 dolar seviyesine kadar bir kar satışı görebiliriz. Hem ons altın hem de gümüş fiyatında aşağı yönlü yaşanan trendde Fed’e hazırlık yapılabilir. Çünkü Fed sonrası, Haziran’da altın ve gümüşün ons fiyatında yeni ralliler olabilir. Bugün bile dövizi olanlar ons bazındaki bu satışları parite üzerinden işlem yapmak suretiyle bir fırsata çevirebilirler” diyerek devam etti.

GRAM ALTINDA YENİ EŞİK: "1050 TL SEVİYESİ"

Uzun süredir sabit seyirde devam eden altın fiyatları ile ilgili piyasa uzmanları açıklamalar yaparken 1000 TL eşiği ne zaman aşılacak merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yaptığı açıklamada "Gram altında 1050 seviyesi mümkün" dedi.

“Gram altının 1.000 TL üzerine kırılması dövize bağlıdır. Daha önce 900 TL seviyesinin altından gram altın alanların satış yapacağı yerlerdir. Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım”