Gram Altın 1000 TL'in Üzerine Çıkacak Mı? İslam Memiş Altın Fiyatlarını Değerlendirdi!

Gram Altın 1000 TL'in Üzerine Çıkacak Mı? İslam Memiş Altın Fiyatlarını Değerlendirdi!

Türkiye'de 16 Mayıs itibariyle haftaya büyük bir yükseliş ile başlayan dolar fiyatlarının ardından altın merak ediliyor. Gram Altın 1000 TL'in Üzerine Çıkacak Mı? İslam Memiş Altın Fiyatlarını Değerlendirdi!

Türkiye'de 16 Mayıs itibariyle haftaya büyük bir yükseliş ile başlayan dolar fiyatlarının ardından altın merak ediliyor. Türkiye'de kur korumalı mevduatın çıkması sonrasında yatırımcılar paralarını TL'e tutmaya devam ederken dünyada yaşanan gelişmeler sonrasında ise yatırımcılar yatırımlarını dolara çevirmeye başladı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ise dolar fiyatlarında ciddi derecede artış başladı. Gelen bu gelişmeler ile birlikte altın fiyatlarıda merakla araştırılıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise gram altın ile ilgili değerlendirmelerini yaptı. Artan dolar sonrasında vatandaşlara doğru yatırım için önerilerde bulunan İslam Memiş, altın fiyatlarının nereye doğru ilerleyeceği konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

DOLAR 15,80'E ULAŞTI!

Uzun süre dolar fiyatları 14 TL'de sabit kalırken son haftada dolar aldığı değerleme ile birlikte direnci kırarak 15 TL'i aştı. Bugün ise piyasalara hızlı giriş yapan dolar, 15,80 TL'e ulaştı. Artan döviz fiyatları ile birlikte altının geleceği merakla araştırılıyor.

ALTIN VE PARA PİYASALARI UZMANI İSLAM MEMİŞ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU!

İslam Memiş “Döviz ve gram bazında emtia fiyatlarında bakıldığında televizyonda gördüğünüz rakamlar geçerli değil. Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde 15,50 lira seviyesinde. Dolar değer artışına ve güçlü duruşuna devam ediyor. Dolar endeksinin yükselmesi bizim gibi ülkelerde dolar kurunu yükselten faktörler arasında. Değer artışının yıl sonuna kadar devam edeceğinin işaretini veriyor. 15,50 olan dolar/TL kuru Kapalıçarşı piyasasında 15,58 lira. Gram altın fiyatı ise ekranda 900, serbest piyasada 920 liraya alıcı buluyor. Ekrandaki gibi alıp, serbest piyasadaki rakamlara satacaksınız. Mantık bu olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

“Altının ons fiyatı ciddi bir baskılanma, ciddi bir düşüş trendinde” diyen İslam Memiş şunları dile getirdi:

“Geçen haftaki silkeleme operasyonu ile birlikte ons altında sert düşüşler gördük. Doların güçlü olmasından dolayı emtialar bugün de baskı altında kalabilir. Ancak yarından itibaren dolar endeksinde Cuma gününe kadar gerileme, dolar tarafında gerileme, altının ons fiyatında yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Yani doların karşısında hangi enstrümanlar varsa yukarı yönlü ataklar bekliyorum. Tam ters rüzgârı bu hafta görebiliriz. O yüzden bu hafta dolar yatırımcısı dikkat etmeli.