Gizli Akaryakıt Zammının Ardından Kamu Bankası Harekete Geçti: Ay Sonuna Kadar Akaryakıt Harcamalarına 75 TL'lik İndirim!

Gizli Akaryakıt Zammının Ardından Kamu Bankası Harekete Geçti: Ay Sonuna Kadar Akaryakıt Harcamalarına 75 TL'lik İndirim!

Yeni gün ile birlikte artan akaryakıt fiyatlarından sonra Ziraat Bankası’ndan sürücülerin yüzlerini güldüren indirim haberi geldi. Banka, ay sonuna kadar geçerli olan kampanyasının ayrıntılarını paylaştı.

Rusya- Ukrayna savaşının çıkması, iki ülkenin sahip olduğu emtia varlıklarının değer kazanmasına sebep oldu. Değerlenen ürünlerden birisi de brent petrol oldu. Savaşın başlaması ile birlikte 100 dolarlık kritik seviyeyi aşan ve savaşın ilk günlerinde 130 dolar seviyesine kadar yükselen brent petrol, ülkeler içinde satışa sunulan akaryakıt ürünlerinin de yüksek oranlarda zamlanmasına yol açtı.

Rusya- Ukrayna savaşının etkisi ile ülkemizin akaryakıt sektörü de arka arkaya zamlar duyurmaya başladı. İki ülkenin müzakere koltuklarına oturmasından sonra 100 dolar seviyesine kadar düşen ve şu an hala 110 dolar seviyesinin altından işlem gören brent petrol, akaryakıt ürünlerine yapılan zamların bir nebze de olsa geri alınmasını sağlamış olsa da geçtiğimiz hafta itibari ile tekrar zam haberleri duyurulmaya başlandı.

Son olarak geçtiğimiz hafta benzine gelen 78 kuruşluk zam, sürücülerin isyanına sebep oldu. Ayrıca yeni gün ile birlikte benzine 4, motorine 3 kuruşluk gizli zammın yapılmış olduğunun da ortaya çıkması “pes” dedirtti. Bu noktada devreye giren Ziraat Bankası, gündelik hayat akışı içerisinde mecburen araç kullanmak zorunda olan sürücülere, ay sonuna kadar geçerli olan akaryakıt ve otogaz kampanyasını duyurdu.

Ziraat Bankası Akaryakıt Kampanyası 2022

Ziraat Bankası artan akaryakıt ve otogaz fiyatlarına karşın yeni bir kampanya geliştirdiğini duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Bankkart kartları aracılığı ile yapılacak olan 4’üncü 300 TL ve üzeri harcamaya 75 TL tutarında Bankkart Lira hediyesinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Ziraat Bankası Akaryakıt Kampanyasının Detayları

ziraat.jpg

Ziraat Bankası’nın mevcut Bankkart kullanıcıları için geliştirmiş olduğu akaryakıt ve otogaz kampanyasından, yalnızca ücretli kart sahipleri yararlanabilmektedir. Kampanya kapsamında kazanılan Bankkart Lira’lar 10 Haziran tarihinde hesaplara yüklenecektir.

Ziraat Bankası’nın Akaryakıt Kampanyasına Nasıl Başvuru Yapılır?

Ziraat Bankası’nın mevcut Bankkart kullanıcıları için geliştirmiş olduğu akaryakıt ve otogaz kampanyasına, bankanın mobil uygulamasında yer alan “kampanyalar” kategorisinden başvuru yapılmaktadır.